Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbim agrais mačs; Sevastova spēlēs pēcpusdienā

© Scanpix

2.lapa

Sevastovai Zviedrijā cīņa par ceturtdaļfinālu

Sevastova otrajā mačā pēc kārtas sacentīsies ar ranga otrajā simtā esošu Krievijas tenisisti, kura vēl nesen spēlēja junioru līmenī. Anastasija aizvakar pirmajā cīņā, abos setos esot iedzinējos ar breiku, ar 6:3, 6:1 sagrāva 18 gadus veco Annu Bļinkovu (#115), bet šodienas viņas pretiniece būs 21 gadu vecā Jeļizaveta Kuļičkova (#164).

Kuļičkova 2014. gadā uzvarēja "Australian Open" junioru turnīrā, bet pāreja uz pieaugušo tenisu nav bijusi tik strauja kā vairākām citām šobrīd rangā jau krietni augstāk esošām viņas paaudzes spēlētājām. Kuļičkovas ranga rekords ir 87. vieta, to sasniedzot pagājušā gada februārī.

Viņai pērn bija produktīvs gada sākums, tiekot līdz "Australian Open" 3. kārtai (arvien labākais rezultāts "Grand Slam" karjerā) un sasniedzot Gaosjunas "International" ceturtdaļfinālu. Jeļizaveta piecas reizes spēlējusi WTA ceturtdaļfinālos, visiem esot "International" jeb zemākajā līmenī uz "hard" seguma (viņas ērtākais segums) un visos zaudējot. Kuļičkova uzvarējusi septiņos ITF vienspēļu turnīros.

Šogad viņai visos līmeņos 26-13 bilance, tiesa, lielākā daļa maču nospēlēta ITF līmenī un WTA kvalifikācijās. Pamatturnīros viņai tikai septiņas spēles (2-5). Uzveiktās spēlētājas ir stāvoklī esošā Mendija Minella maijā Strasbūrā ar 6:1, 6:4 un sava tautiete Jekaterina Aleksandrova vakar Bostādē ar 6:4, 4:6, 7:6(5). Kuļičkovai šajā spēlē bija jāuzvar daudz vieglāk, taču viņa, esot vadībā ar setu un 4:2, zaudēja sešos geimos pēc kārtas. Vēlāk 3. setā pie 6:5 neizdevās izservēt maču, drīz tomēr tiekot pie panākuma taibreikā.

Kuļičkova līdz šim vēl ne reizi (0-5) nav uzvarējusi Top 20 spēlētājas. Abas Top 40 uzvaras gūtas 2016. gada janvārī Melburnā, kur viņa pieveica 40. numuru Moniku Nikulesku un 25. raketi Andrea Petkoviču. Šosezon rangā visaugstāk uzvarētā pretiniece ir Minella (#69) Strasbūrā.

Sevastova šodien spēlēs galvenajā kortā, kur varētu doties ap plkst. 15:00. Tā būs dienas trešā spēle, pirms tam no 12:00 jāizspēlē viena vienspēle un viena dubultspēle.