Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbim agrais mačs; Sevastova spēlēs pēcpusdienā

© Scanpix

Šodien māla turnīros Eiropā startēs Ernests Gulbis, kuram plkst. 11:30 lietus dēļ no vakardienas pārceltais 1. kārtas mačs Gštādē, un Anastasija Sevastova, kurai ap plkst. 15:00 2. kārtas cīņa Bostādē.

Gulbim pārceltais mačs Šveicē

Gulbis Gštādes turnīrā piedalīsies otro reizi. Debijā 2012. gadā viņš ar 7:6(2), 4:6, 6:3 pieveica Filipo Volandi un ar 5:7, 7:6(3), 6:4 apspēlēja Benuā Pēru, pēc tam ceturtdaļfinālā ar 6:4, 1:6, 4:6 zaudējot Polam-Anrī Matjē.

Redzot turnīra zaru, šogad Gulbim ir itin labas izredzes vismaz atkārtot pirms pieciem gadiem šajā Šveices turnīrā sasniegto rezultātu. Lai to paveiktu, jāuzvar Brandss un pēc tam kāds no 35 gadus veciem veterāniem - Paolo Lorenci vai Marko Kjudinelli.

Gulbis Brandsu līdz šim nav uzveicis (0-2), abi zaudējumi piedzīvoti vācieša mājās "Futures" un "Challenger" turnīros. Ernests viņam 2005. gadā uz "hard" zaudēja ar 6:7(3), 6:7(2) un 2012. gadā uz paklāja piekāpās ar rezultātu 6:7(0), 3:6. Uz māla Gulbim teorētiski jābūt labākām cerībām.

Pirms četriem gadiem rangā līdz 51. vietai tikušais Brandss šovasar bija nolaidies līdz iesācēju līmenim un uzvarēja "Futures" turnīrā Austrijā. Tas notika pēc Vimbldonas, kur viņš, izgājis kvalifikāciju, bet pamatturnīra 1. kārtā piekāpās Gaelam Monfīsam.

30 gadus vecais Brandss šogad ATP līmenī piedalījies tikai četros mačos (1-3), vienīgo uzvaru gūstot februārī Sofijā pret citu "Challenger" līmeņa spēlētāju Kjudinelli. Tā Brandsam ir vienīgā uzvara pēdējos septiņos ATP mačos. Skatoties ilgākā posmā, viņam 5-16 bilance kopš 2014. gada janvāra. Uz māla pēdējā uzvara pamatturnīros gūta 2013. gada jūlijā!

Brandss Gštādē spēlē ceturto reizi, šeit pamatturnīros sakrājot 3-3 bilanci. Labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls 2013. gadā, kad viņš pieveica divus mājiniekus - Rodžeru Federeru un Kjudinelli. Pēc tam sekoja neveiksme pret Viktoru Hanesku. Savukārt pērn 1. kārtā zaudējums Eliasam Īmeram.

Gštādē Brandsam ir patīkamas atmiņas, jo tieši šeit viņš guvis vienu no karjeras lielākajām uzvarām, 2013. gadā ar 6:3, 6:4 pieveicot tā laika piekto numuru Rodžeru Federeru. Šveices tenisistam gan toreiz bija muguras problēmas, kā arī viņš izmēģināja jaunu raketi un iepriekšējā nedēļā Hamburgā zaudēja Federiko Delbonim.

Brandss no pirmā piecinieka tenisistiem vēl uzveicis arī piekto numuru Nikolaju Davidenko 2010. gadā Vimbldonā (uz krievam neērtākā seguma) un trešo numuru Davidu Fereru 2013. gadā Dohā. Šogad Brandsam nav nevienas Top 100 uzvaras!

Sākotnēji Gulbja mačam pret Brandsu bija jānotiek vakar pēcpusdienā, taču lietus dēļ cīņa tika pārcelta uz šodienu, turklāt Ernestam būs jāspēlē (ja vien atkal nebūs lietus) ļoti agri - jau plkst. 10:30 pēc vietējā laika.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā