Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Latvija piedāvā mājvietu Ukrainas tenisistiem

© pixabay.com

Ukrainas tenisisti Deivisa kausa kvalifikācijas spēli pret ASV vienību mājinieku lomā aizvadīs Lietuvā, kamēr Ukrainas teritorijā turpinās Krievijas uzsāktais karš.

Ukrainas tenisisti stāsies pretī amerikāņiem 1. un 2.februārī, mačiem norisinoties Viļņā. Sākotnēji bija paredzēts, ka Ukrainas vienība uzņems spēles kā mājiniece savā teritorijā, taču kara dēļ tas nav iespējams.

ASV komandas kapteinis Bobs Braiens paziņoja, ka kvalifikācijā ASV pārstāvēs Teilors Frics (ATP 12.), Sebastjans Korda (ATP 29.), Kristofers Jūbenks (ATP 34.), dubultspēļu ranga līderis Ostins Krajičeks un Radžīvs Rams, kurš dubultspēļu rangā ierindojas sestajā pozīcijā.

Savukārt Ukrainas vienībās rindās būs Vitālijs Sačko (ATP 169.), Oleksijs Krutihs (ATP 298.), Vjačeslavs Belinskis (ATP 513.), Vladislavs Orlovs (ATP 595.) un Iļja Beloborodko.

12 kvalifikācijas pāru uzvarētājas iekļūs 2024.gada Deivisa kausa finālturnīrā, kurā jau vietu nodrošinājušas pagājušā gada finālistes Austrālija un Itālija, kā arī Lielbritānija un Spānija, kas saņēma īpašos ielūgumus jeb "wild card".