Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

NHL "play-off": "Maple Leafs" pirmajā kārtā pret "Capitals"

NHL rezultatīvākais spēlētājs 2016./2017. gada sezonā - Konors Makdeivids © AFP/Scanpix

Naktī uz pirmdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas pēdējās regulārās sezonas spēles, noskaidrojoties visiem Stenlija kausa izcīņas dueļiem pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā. Savukārt "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids kļuva par vienīgo spēlētāju sezonā, kas sakrāja vismaz simt rezultativitātes punktu.

"Red Wings" ar uzvaru pār "Devils" (4:1) izkļuva no pēdējās vietas Atlantijas divīzijā, uz to sezonas noslēguma tabulā nobīdot Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres". Henriks Seterberjs savā tūkstošajā NHL spēlē izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, sekmējot panākumu, bet "Red Wings" šī bija pēdējā cīņa Džo Lūisa vārdā nosauktajā arēnā. "Red Wings" tajā spēlēja kopš arēnas atklāšanas 1979. gadā, bet no nākamās sezonas par "Red Wings" mājām kļūs krietni svaigākā "Little Caesars" arēna, kas atvērta 2014. gadā.

Cīņā par labāku pozīciju regulārā turnīra noslēgumā un konkrētu pretinieku iegūšanu pirmajā Stenlija kausa izcīņas kārtā svarīgu maču aizvadīja Toronto "Maple Leafs". Kanādieši varēja izveidot Ontario provinces dueli, tomēr tas nenotiks, jo zaudējums sezonas pēdējā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" (2:3) neļaus pirmajā "play-off" kārtā tikties ar Otavas "Senators". Tā vietā "Maple Leafs" būs jāspēkojas ar regulārās sezonas uzvarētāju Vašingtonas "Capitals".

Prezidenta kausa ieguvēja "Capitals" pēdējā regulārā turnīra mačā savā laukumā nespēja sagādāt svētkus līdzjutējiem, jo atzina Floridas "Panthers" pārākumu ar 0:2. "Panthers" rindās sauso maču aizvadīja Džeimss Reimers, atvairot visus 38 pretinieku metienus. Tiesa, Vašingtona atpūtināja vairākus pamatspēkus, turklāt jau spēles laikā tika pie informācijas, ka pirmajā "play-off" kārtā tiksies ar "Maple Leafs", kas izslēgšanas turnīrā spēlēs pirmo reizi kopš 2013. gada.

Džordans Eberlī sezonu noslēdza ar "hat-trick", palīdzot "Oilers" ar 5:2 mājās pārspēt "Canucks". Edmontonas sastāvā divas rezultatīvas piespēles Konoram Makdeividam, kurš līdz ar to kļuva par vienīgo spēlētāju visā līgā, kurš spējis sezonā sakrāt simt rezultativitātes punktus. Klusā okeāna divīzijas titulu gan "Oilers" neizcīnīja, jo "Ducks" pagarinājumā ar 4:3 pieveica "Kings", piekto reizi pēc kārtas triumfējot šajā divīzijā.

Pirmās spēles izslēgšanas turnīrā paredzētas naktī uz ceturtdienu.