Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam un "Sabres" neizdodas apturēt "Canucks" ieskrējienu

© Scanpix

Bufalo „Sabres” ar 1:2 sīvā cīņā piekāpās Vankūveras „Canucks”, kas ir vienīgā joprojām bez zaudējumiem spēlējošā NHL komanda sezonas sākumā. Zemgus Girgensons savu labāko iespēju gūt vārtus otrajā periodā neizmantoja, metot pāri.

Zemgus Girgensons šodienas maču aizvadīja „Sabres” trešajā maiņā ar malējiem uzbrucējiem Taileru Enisu un Metu Mulsonu. Girgensons laukumā bija 13:20 minūtes, kas ir viņa pagaidām lielākais spēles laiks šosezon, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus. Latviešu centra uzbrucējs uzvarēja 56% iemetienu, vairāk nekā minūti spēlēja arī vairākumā un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajos divos periodos „Sabres” izdarīja nedaudz vairāk metienu nekā Ronalda Ķēniņa bijusī komanda „Canucks”, taču patiešām bīstams bija tika viens Bufalo izveidotais moments. Divus Mulsona metienus pēc kārtas atvairīja Vankūveras vārtsargs Jakobs Markstrems, un viņa atsistā ripa nonāca pie Girgensona vārtu priekšā, taču latviešu uzbrucējs teicamo iespēju neizmantoja un meta pāri.

„Canucks” tikmēr otrā perioda vidū izvirzījās vadībā pēc Jannika Hansena vārtu guvuma. Trešā perioda sākumā Girgensona maiņa, spēlējot četri pret četri, centās atbildēt ar ilgstošu uzbrukumu, kurā gan līdz sagatavotam metienam izspēlēt neizdevās. Savukārt „Canucks” 50. minutē realizēja vairākumu, kad pēc acīgas Luī Eriksona piespēles no ļoti asa leņķa ripu vārtos raidīja Daniels Sedīns. Tie bija „Canucks” pirmie vārti vairākumā šosezon.

„Sabres” sausā tomēr nepalika, jo 52. minūtē pēc pamatīga haosa „Canucks” zonā ripa nonāca mājinieku vārtos. Sākotnēji gan vārti netika ieskaitīti, bet pēc video atkārtojuma izvērtēšanas tiesneši lēma, ka ripu savos vārtos nogādājis „Canucks” spēlētājs. Nedaudz kuriozi, bet „Canucks” uzreiz pieprasīja vēl vienu video atkārtojumu, aicinot izvērtēt, vai Nikolā Delorjē nav neatļauti kavējis vārtsargu, taču šis video atkārtojuma izaicinājums tika zaudēts. Vārtu guvums tika ieskaitīts nesen no AHL izsauktajam Nikam Baptistam, kuram tas bija pirmais panākums NHL mačā.

Atlikušajās minūtēs „Sabres” uzturēja intrigu, taču atspēlēties tomēr neprata un cieta trešo zaudējumu sezonas pirmajās četrās spēlēs. Līdz nākamajam mačam pret „Flyers” nu būs jāpagaida piecas dienas, bet Bufalo šodienas pretiniece „Canucks” parūpējusies par savu labāko sezonas sākumu kluba vēsturē, uzvarot visās četrās pirmajās spēlēs. „Canucks” ir vienīgā komanda līgā, kas vēl nav cietusi zaudējumu pamatlaikā vai papildlaikā.

”Canucks”-”Sabres” 2:1 (0:0,1:0, 1:1)

Vārti: 31:10 Hansens (Saters, Sbiza) 1:0, 49:10 D. Sedīns (Ēriksons, Saters) 2:0, 51:23 Baptists 2:1
Metieni: 20:28
Soda minūtes: 10:10
Vārtsargi: Raiens Millers - Robins Lēners

”Sabres” spēļu grafiks oktobrī

Datums Laiks Vieta Pretiniece Rez.
14.10 2:00 Mājās Canadiens 1:4
17.10 2:00 Viesos Oilers 5:2
19.10 4:00 Viesos Flames 3:4 P
21.10 5:00 Viesos Canucks 1:2
26.10 2:00 Viesos Flyers
28.10 2:00 Mājās Wild
29.10 20:00 Mājās Panthers
30.10 21:00 Viesos Jets