Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Valmiera" papildlaikā aptur "Ventspils" LBL uzvaru sēriju

© F64

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā "Valmiera/Ordo" savā laukumā ar 97:95 pieveica turnīra līderi "Ventspili". Valmieras uzvarā, kas tika gūta sīvā cīņā papildlaikā, 24 punktus guva un "triple-double" tuvumā bija leģionārs Damjērs Pitss, kura rēķinā arī uzvaru nesošā pārtvertā bumba un divi soda metieni.

"Ventspils" Valmierā ieradās ar noskaņu atgūties pēc nepatīkamās neveiksmes FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izskaņā. "Ventspils" otrdien ar ļoti pelēcīgu sniegumu savu līdzjutēju priekšā zaudēja PAOK ar 30 punktu starpību, un pēc spēles Kristaps Janičenoks pat publiski atvainojās par parādīto sniegumu. Taču LBL ietvaros "Ventspils" spēlējusi daudz pārliecinošāk un bija uzvarējusi astoņās spēlēs pēc kārtas.

Mājiniece "Valmiera/Ordo" gan arī šajā ziņā varēja nekautrēties, jo bija uzvarējusi sešās LBL spēlēs pēc kārtas. Mača sākums pašreizējai čempionei gan neizdevās, jo "Ventspils" pirmās ceturtdaļas pēdējās piecās minūtēs ļāva Valmierai gūt tikai divus punktus, kamēr pati iekrāja uz brīdi par 12 punktu pārsvaru. Ceturtdaļas pēdējās sekundēs Damjērs Pitss trāpīja pustālo un pārtrauca Valmieras neveiksmju sēriju.

"Ventspils" ar Māra Gulbja un Edgara Žeļonā rezultatīvās spēles palīdzību bija vadībā arī otrajā ceturtdaļā, taču pārsvars pamazām sāka rukt. "Ventspils" situācija vēl sliktāka palika trešajā ceturtdaļā, kad aizsardzībā tika novērotas vairākas paviršības, un Valmiera nebija jālūdz divreiz, lai tās izmantotu. "Valmiera/Ordo" trešajā ceturtdaļā guva 32 punktus un pārņēma mača vadību, pēc Mārtiņa Laksas precīzā metiena iegūstot arī deviņu punktu pārsvaru.

Taču viss pārsvars bija vējā jau pēdējās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad "Ventspils" panāca neizšķirtu, un mača uzvarētājs izšķīrās pašās beigās. Labākās pozīcijās bija "Ventspils", kuru Aigara Šķēles metiens no groza apakšas izvirzīja trīs punktu vadībā, bet pēdējās minūtes ievadā ar trejaci atbildēja Ervīns Jonāts, atkal panākot neizšķirtu (85:85). Pēdējā minūtē savas iespējas neizmantoja ne Pitss, ne Šķēle, un sekoja papildlaiks.

Pitss ar tālmetienu un rezultatīvu piespēli sarūpēja Valmierai piecus punktus papildlaika pirmajā minūtē, taču "Ventspils" neļāva mājiniekiem atrauties. Pēdējā minūtē Šķēle ar tālmetienu izvirzīja vadībā jau kurzemniekus (95:94), bet Lauris Blaus, lai gan trāpīja tikai vienu no diviem sodiņiem, atjaunoja neizšķirtu. Pusminūti pirms beigām Pitss ceturto reizi šajā spēlē pārtvēra bumbu un iemeta abus soda metienus (97:95). "Ventspilij" palika laiks atbildei, taču punktus gūt neizdevās - Ingus Jakovičs tālmetienu netrāpīja, un "Valmiera" varēja svinēt uzvaru.

Pitss spēli pabeidza ar 24 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņām piespēlēm, turklāt trāpīja visus 10 savus soda metienus. Jānis Kaufmanis Valmierai palīdzēja ar 20 punktiem, bet komanda kopumā trāpīja desmit tālmetienus. Pretinieku sastāvā Jakovičs ar 17 punktiem bija rezultatīvākais, kamēr Žeļonim un Ronaldam Zaķim katram pa "double-double".