Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Valmiera/ORDO" cīņa par revanšu un trešo pozīciju ar "Barons kvartāls"

© F64

Sestdien, 7.janvārī plkst.18:30 "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē "Valmiera/ORDO" (8-7) savā laukumā uzņems "Barons kvartāls" (7-7) komandu. Abas vienības turnīra tabulā atrodas līdzās un spēles uzvarētājs nedēļas nogali noslēgs atrodoties trešajā pozīcijā.

Latvijas Basketbola līgā "Valmiera/ORDO" izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, bet kopā ar Baltijas līgas mačiem Uvja Helmaņa vadītā komanda izcīnījusi panākumus septiņās pēdējās spēlēs. Latvijas čempionāta turnīra tabulā risinās saspringta cīņa turnīra tabulas vidusdaļā, kuras galvgalī ar 8 uzvarām un 7 zaudējumiem, uzvarot 53,3% spēļu atrodas "Valmiera/ORDO". Valmierieši ieņem trešo pozīciju turnīra tabulā un sestdien, pārspējot "Barons kvartāls", var nostiprināties aiz līderkomandām BK "Ventspils" (13-1) un "VEF Rīga" (9-1).

Pēdējās spēlēs, samazinoties spēles laikam, nedaudz kritusies Jāņa Kaufmaņa rezultativitāte un valmieriešu aizsargs ar 15,9 punktiem vidēji spēlē atkāpies uz otro pozīciju čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Savukārt uzbrucējs Mārtiņš Laksa ar vidēji 15 punktiem spēlē ir ielauzies rezultatīvāko spēlētāju pieciniekā. "Valmiera/ORDO" saspēles vadītājs Damjērs Pits ar 11,6 punktiem un 5,1 rezultatīvām piespēlēm ieņem sesto vietu labāko rezultatīvo piespēļu veicēju topā.

"Barons kvartāls" treneris Mārtiņš Gulbis šosezon spējis izveidot konkurētspējīgu komandu un baroni, 14 spēlēs uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm, šobrīd ieņem turnīra tabulas ceturto pozīciju. "Barons kvartāls" spējuši sagādāt šīs sezonas vienīgo zaudējumu ventspilniekiem un palika viena precīza metiena attālumā, lai pārspētu “VEF Rīga”. Diemžēl šosezon laukumā vairs nedosies bijušais Valmieras komandas kapteinis Kristaps Dārgais, kuram sezona beigusies ceļgala traumas dēļ.

Par Latvijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju šobrīd kļuvis "Barons kvartāls" lietuviešu leģionārs, 2009.gada U16 Eiropas čempionāta MVP Taurs Jogela, kurš ar 16,1 punktu vidēji mačā apsteidzis līdzšinējo līderi Kaufmani. Valmieriešiem būs jāuzmanās no "Barons kvartāls" aizsarga Dāvja Geka, kurš ar Mārtiņu Laksu duelējas par ceturto pozīciju līgas labāko snaiperu sarakstā, savukārt lietuviešu centrs Deniss Krestiņins ar 9,3 punktiem un 8 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē ir otrs labākais cīnītājs zem groziem.

Sestdienas spēle būs abu komandu otrā tikšanās reize šajā sezonā, noslēdzot "OlyBet" LBL regulārās sezonas pirmo apli. Komandu pirmajā savstarpējā tikšanās reizē 16.oktobrī Daugavas Sporta namā mājiniekiem spēle padevās no rokas, kamēr valmierieši aizvadīja sezonas neveiksmīgāko maču. Baronu pārliecinošajā uzvarā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Reinis Strupovičs, kurš šobrīd pārcēlies uz "Valka/Valga", savukārt 20 punktus guva Dāvis Geks. "Valmiera/ORDO" komandā toreiz pa 11 punktiem guva Ervīns Jonāts un Mārtiņš Laksa.