Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Izdevusies diena Latvijas sportistiem

© Dmitrijs Suļžics / F64

Piektdien mūsu valsts atlētiem izdevies plūkt laurus vairākās disciplinās. Izcēlušies labākie kamaniņbraukšanā, biatlonā un šaušanā.

Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien Altenbergā pasaules čempionātā kamaniņu sportā kļuva par čempioniem sprinta sacensībās! Bots/Plūme uzvarēja ar rezultātu 27,863 sekundes. Viņi par 0,032 sekundēm apsteidza austriešus Tomasu Šteiju un Volfgangu Kindlu un par 11 sekundes simtdaļām - citu austriešu ekipāžu Jurijs Gats/Rikardo Šepfs.

Sacensībās sievietēm Latvijas sportistes Anda Upīte un Zane Kaluma izcīnīja otro vietu sprintā divniekos, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova - trešo vietu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna finišēja 13.vietā.

Upīte un Kaluma trasē pavadīja 28,438 sekundes, uzvarētājām no Itālijas Andreai Feterei un Marionai Oberhoferei piekāpjoties 17 sekundes tūkstošdaļas.

Sacensībās vienininiekiem Kristers Aparjods izcīnīja trešo vietu, Gints Bērziņš ieņēma desmito vietu, bet Kaspars Rinks finišēja 18. kvalifikācijā. Aparjods trasi pamatsacensībās veica 33,124 sekundēs, uzrādot trešo labāko laiku, Vācijas sportistam Maksam Langenhānam zaudējot 29 sekundes simtdaļas.

Sieviešu konkurencē Elīna Ieva Vītola izcīnīja trešo vietu sprinta sacensībās, Kendija Aparjode ieņēma piekto vietu, Frančeska Bona ierindojās 26.vietā, bet Sigita Bērziņa piedzīvoja kritienu kvalifikācijā.

Vītola finālsacensībās trasi veica 37,813 sekundēs, uzvarētājai Lizai Šultei (Austrija) piekāpjoties par 0,076 sekundēm.

Tikmēr Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis piektdien Kairā Pasaules kausa posmā šaušanā izcīnīja trešo vietu vingrinājumā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē.

Kvalifikācijā Strautmanis sašāva 582 punktus, sasniedzot ceturto labāko rezultātu, un iekļuva finālā, kurā vietu nodrošināja pirmo astoņu vietu ieguvēji.
Izslēgšanas sacensībās viņš ieņēma trešo vietu, sakrājot 220,4 punktus, bet par uzvarētāju ar 241,9 punktiem kļuva dienvidkorejietis Hodžins Lims.

Bet Andrejs Rastorgujevs Osrblī Eiropas čempionātā biatlonā ieņēma ceturto vietu desmit kilometru sprintā, Renārs Birkentāls ierindojās 36., Edgars Mise - 63. un Gints Lūsis - 110.vietā.

Rastorgujevs šaušanu guļus veica perfekti, bet stāvus netrāpīja piektajā mērķī, finišu sasniedzot ceturtajā vietā un uzvarētājam zaudējot 25,5 sekundes. Par uzvarētāju kļuva francūzis Antonēns Gigonā, kurš ar precīzu šaušanu finišēja 22 minūtēs un 51,9 sekundēs.