Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Vītola Siguldā Pasaules kausa pēdējā posmā izcīna pirmo vietu [papildināts]

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Siguldā Pasaules kausa noslēdzošajā posmā izcīnīja pirmo vietu, Sigita Bērziņa ieņēma piekto vietu, Kendija Aparjode finišēja septītā, bet Zane Kaluma ierindojās 12.pozīcijā.

Divu braucienu summā Vītola trasē pavadīja minūti un 23,176 sekundes.

Otro vietu izcīnīja vāciete Anna Berreitere, kura piekāpās Vītolai 0,074 sekundes, bet labāko trijnieku, atpaliekot 0,115 sekundes, noslēdza vēl viena Vācijas pārstāve Merle Frēbele.

Bērziņa piekāpās Vītolai 0,186 sekundes, Aparjode bija par 0,222 sekundēm lēnāka, bet Kaluma divu braucienu summā atpalika par 0,525 sekundēm.

Sievietēm pēc pirmā brauciena, kas norisinājās sestdien, Vītola ieņēma otro vietu, Bērziņa bija trešā, Aparjode ieņēma piekto un Zane Kaluma - 15.vietu.

Vītola sezonu noslēdza kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā ar 622 punktiem, Aparjode bija devītā, Bērziņa - 12., Kaluma - 22., bet Frančeska Bona ieņēma 37.vietu. Cīņā par Lielo kristāla globusu uzvarēja vāciete Jūlija Taubica, kura iekrāja 1034 punktus, otrā ar 791 punktu bija Berreitere, bet trešo vietu ar 742 punktiem ieņēma austriete Madeleine Egle.