Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pārliecinoši pārvar Gvadalaharas "WTA 1000" turnīra otro kārtu

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien pārliecinoši pārvarēja Gvadalaharas "WTA 1000" turnīra otro kārtu un iekļuva astotdaļfinālā.

Latvijas pirmā rakete Ostapenko (WTA 16.), kura turnīrā izsēta ar sesto numuru, otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-3 pieveica ukrainieti Martu Kostjuku.

Ostapenko šajā mačā neizpildīja nevienu netveramu servi, taču nepieļāva arī nevienu dubultkļūdu, kamēr Kostjukai bija divi "eisi" un piecas dubultkļūdas. Latvijas tenisiste pie pretinieces serves izmantoja četras no piecām breikbumbām, bet Kostjuka savu vienīgo. Tikmēr pirmās serves izpildē precīzāka bija ukrainiete (62% pret 54%), taču punktus vairāk pie pirmās serves izcīnīja Ostapenko (81% pret 68%). Kopumā Ostapenko uzvarēja 58 izspēlēs, bet Kostjuka - 40.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija spēlējušas.

Ostapenko no pirmās kārtas cīņas bija atbrīvota, bet ranga 42.vietas īpašniece Kostjuka pirmajā kārtā ar 6-3, 2-6, 6-0 uzvarēja kanādieti Steisiju Funu (WTA 226.).

Trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā Ostapenko tiksies ASV tenisisti Sofiju Keninu (WTA 53.), kura otrās kārtas mačā ar 6-2, 7-6 (7:5) pieveica turnīra 12.raketi ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu (WTA 28.).

Par astotdaļfinālā Osptapenko nopelnīja 105 punktus WTA rangā.

Šajā septembra nedēļā pirms gada Ostapenko aizcīnījās līdz Seulas "WTA 250" turnīra finālam un šonedēļ viņai ir jāaizstāv 180 WTA ranga punkti.

Pērn oktobrī Gvadalaharā Ostapenko aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Turnīrs Meksikā norisināsies cietā seguma kortos.