Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Ostapenko veselības problēmu dēļ "WTA 500" turnīra pusfinālā neiziet kortā

Aļona Ostapenko © Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku piektdien Īstbornas "WTA 500" turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālā neizgāja kortā pēc tam, kad dienu iepriekš Ostapenko vienspēlēs nepabeidza maču veselības problēmu dēļ.

Ostapenko un Kičenokai pusfinālā vajadzēja tikties ar amerikānieti Nikolu Melikaru-Martinesu un austrālieti Elenu Peresu. Kā norāda turnīra organizatori, Latvijas un Ukrainas duets neaizvadīja maču Ostapenko reiboņa dēļ.

Pusfināla sasniegšana ļāva nopelnīt 185 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pirmajā kārtā Ostapenko un Kičenoka ar 6-3, 6-4 uzvarēja japānieti Miju Kato un indonēzieti Aldilu Sudžiadi, bet ceturtdaļfinālā ar 6-2, 4-6, 10:6 pārspēja Darju Sevilu no Austrālijas un Gabrielu Dabrovski no Kanādas, kura ir Ostapenko kādreizējā pāriniece.

Latvijas tenisiste Īstbornā sacentās arī vienspēļu turnīrā, kurā ceturtdaļfinālā tiekoties ar itālieti Kamilu Džordži, pēc zaudējuma pirmā seta taibreikā Latvijas tenisiste nolēma izstāties no turnīra. Pirms taibreika pie rezultāta 6-6 Ostapenko sliktas pašsajūtas dēļ pieprasīja medicīnisko pārtraukumu.

Īstbornas turnīrs tenisistēm ir pēdējās sacensības pirms jūlija pirmajā pusē gaidāmā sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas čempionāta.