Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Ziņojums: Vairāk nekā 1000 Krievijas sportisti iesaistīti valsts finansētā dopinga programmā

© SCANPIX

Jaunākajā Pasaules Antidopinga aģentūras ziņojumā norādīts, ka vairāk nekā 1000 Krievijas sportisti ir bijuši iesaistīti valsts finansētā dopinga programmā.

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka izmeklēšanas komisija, kuru vadījis Kanādas jurists Ričards Maklārens atklājusi, ka šī dopinga programma pastāvējusi no 2011. līdz 2015.gadam.

Maklārena ziņojumā teikts, ka sportisti nav darbojušies vienatnē. Ir pat teorija, ka tas noticis sadarbībā ar Krievijas drošības dienestiem, norāda BBC.

Šobrīd esot gūti pierādījumi tam, ka manipulācijas ar dopinga analīzēm veiktas gan Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, gan 2012.gada Vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā. Turklāt 2014.gada Soču olimpiādē manipulācijas notikušas ar 12 medaļnieku dopinga analīzēm.

Maklārena vadītā komisija arī atklājusi, ka, piemēram, divu Krievijas sieviešu hokeja izlases spēlētāju urīna analīzēs atrasts vīriešu DNS. Tāpat atrastas Krievijas Sporta ministrijas e-pasta vēstules, kurās tās pārstāvji jautājuši, ko iesākt ar pozitīvajām dopinga analīzēm. Nav gan minēts, kam šīs vēstules nosūtītas.

Jau vēstīts, ka pirmais ziņojums par to, ka Krievijā pastāvējusi valsts sponsorēta dopinga programma tika publicēts šī gada jūlijā.