Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Arī Girgensonam piedāvāts kvalifikācijas līgums

© F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" izteicis kvalifikācijas līguma piedāvājumu septiņiem hokejistiem, ieskaitot latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu.

Bufalo "Sabres" kvalifikācijas līgumus piedāvājis Danielam Katenači, Markusam Folinjo, Džeikam Makkeibam, Keisijam Nelsonam, Rasmusam Ristolainenam, Džeisonam Kasdorfam un Zemgum Girgensonam.

Izteiktais kvalifikācijas līguma piedāvājums nozīmē, ka klubs saglabā tiesības uz spēlētāju, kuram tagad ir ierobežota brīvā aģenta statuss. Pretējā gadījumā jebkurš cits klubs būtu tiesīgs parakstīt ar viņu līgumu. Arī tagad citi klubi var izteikt Girgensonam līguma piedāvājumus, bet Bufalo klubam būs 48 stundas laika, lai piedāvātu tādus pašus nosacījumus.

Girgensons aizvadītajā sezonā 71 mačā guva septiņus vārtus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, bet kopumā NHL karjerā viņš trīs sezonu laikā ir piedalījies 202 mačos, gūstot 30 vārtus un atdodot 40 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases rindās Girgensons ir piedalījies trīs pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs. Šīgada pasaules čempionātā Maskavā viņš septiņās spēlēs izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -4.