Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Traģēdija Lietuvā: Policija nāk klajā ar šokējošām detaļām par notikušo

© Ekrānšāviņš/15min.lt

Saistībā ar šaušalīgajiem pagājušās nakts notikumiem Lietuvā tika sarīkota preses konference, kurā Lietuvas policisti sniedza oficiālu informāciju par četru ģimenes locekļu nošaušanu un viena ievainošanu Kauņas apgabalā, vēsta portāls "Kas Jauns".

Policistiem ir izdevies atrast aizdomās turēto Egidiju Anupraiti. Par viņa atrašanās vietu paziņoja vietējie iedzīvotāji no Marijampoles apvidus. "Viņš negaidīja arestu un nepaguva izrādīt pretošanos. Viņš bija bruņots," žurnālistiem sacīja Kauņas rajona policijas pārstāvis Darjus Pļavga.

Kauņas apgabala galvenais prokurors Darjus Valkavičs norādīja, ka Egidijs kopumā veicis 21 šāvienu "Pēc ievainojumu rakstura var secināt, ka viņš mērķēja uz dzīvībai svarīgām vietām. Mēs nonācām pie secinājuma, ka aizdomās turētajam bija skaidrs mērķis - nogalināt," vēstīja Valkavičs.

Prokurori jau iepriekš atklāja, ka ir radušās bažas par aizdomās turētā vīrieša psihisko stāvokli. "Tuvākajā laikā vērsīsimies pie ārstiem ar lūgumu noskaidrot, kādā psihiskā stāvoklī viņš ir. Viņš vēl nav pratināts. Pēc pratināšanas vērsīsimies tiesā, lai noteiktu drošības līdzekli," sacīja prokurors.

Egidiju tiek tiek uzskatīts kā galvenais aizdomās turamais šajā lietā jau kopš traģēdijas atklāšanas brīža. "Mēs meklējām motīvu, šādu darbību iemeslus (..) Ar prātu to saprast ir grūti. Katru reizi mēs saskaramies ar šo problēmu - noskaidrot motīvu kļūst arvien grūtāk. Mēs aizturējām aizdomās turēto, bet notikušā detaļas noskaidrot nebūs viegli," atklāja prokurors.

Ir atklāts, ka noziegums tika pastrādāts jau sestdienas vakarā ar ieroci, kam bija oficiāla turēšanas atļauja. Egidijs to saņēma tikai šomēnes. Prokuroru aplēses liecina, ka, lai savu tuvinieku šaušanas laikā Egidijs bija spiests pārlādēt ieroci vismaz divas reizes. "Bija pauzes, viņam bija laiks apzināties, ko viņš dara," sacīja Valkavičs.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 27. martā, pulksten 17.45 Lietuvā, Kauņas rajona Gaižēnu ciemā, kādā lauku privātmājā atrastas četru cilvēku mirstīgās atliekas: 1967.gadā dzimuša vīrieša un viņa 1968.gadā dzimušās sievas, kā arī 1942.gadā dzimušās sievietes un 1979.gadā dzimušā vīrieša.