Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Operas dīvai Ņetrebko līgavas kronis divu miljonu eiro vērtībā

© Scanpix

Gadumijā, 29. decembrī, Vīnē pie altāra devās un savas ziemas kāzas svinēja pasaulslavenā Krievijas operas zvaigzne Anna Ņetrebko (44) un azerbaidžāņu tenors Jusifs Eivazovs (38). Tā kā abiem operdziedoņiem tās bija pirmās laulības, notikums tika atzīmēts īpaši grezni un ar teatrālu, pat operisku vērienu.

Anna Ņetrebko ir pasaules soprāns numur viens un jau vairākus gadus tiek uzskatīta par operas skatuves pirmo daiļavu. Operdziedātājai, kuru cits pēc cita angažē visi pasaules galvenie teātri un festivāli, ir gan Krievijas, gan Austrijas pilsonība, jo viņas pamata darbavieta ir Vīnes opera. Tieši tāpēc pasaulē visvairāk dievinātā 21. gadsimta operdziedātāja Ņetrebko un Eivazovs laulību ceremoniju rīkoja savas mītnes zemes vēsturiskās Vīnes pils–viesnīcas «Palais Coburg» Zelta zālē.  

Par abu operas zvaigžņu saderināšanos tika vēstīts jau aizvadītā gada pavasarī, kura atbilstoši tradīcijām arī tika grezni un krāšņi atzīmēta Vīnē. Azerbaidžāņu tenors Eivazovs, kurš ir viens no Lučāno Pavaroti skolniekiem, ar pasaulslaveno soprānu Ņetrebko iepazinās 2014. gadā, Romā, kad «Teatro dell’Opera» abi strādāja pie Pučīni operas «Manona Lesko» iestudējuma.   

Jaunais pāris vispirms devās uz Vīnes rātsnamu, kur oficiāli tika reģistrēta laulība. Pēc tam abas operas zvaigznes karietē cauri visai Austrijas galvaspilsētai traucās uz ekskluzīvo pieczvaigžņu Koburgas pils viesnīcu, kur notika kāzu svinības. Tajās jauno pāri sagaidīja aptuveni 200 viesu, kuru vidū bija tādas Krievijas estrādes un pasaules mūzikas prominences kā popmūzikas karalis Filips Kirkorovs, komponists Igors Krutojs ar sievu, leģendārais tenors Plāsido Domingo, diriģents Valērijs Gergijevs un daudzi citi. Ņetrebko bija tērpusies pērļbaltā kleitā, ko īpaši dīvai bija darinājusi Vīnē dzīvojošā un strādājošā krievu dizainere Irina Vitjaza, kuras klientu lokā ir arī Holivudas zvaigznes. Modes eksperti Ņetrebko kāzu tērpu jau paspējuši nodēvēt par īstenu meistardarbu, jo tā pamatā ir četru nokrāsu baltā toņa audumi, ko papildina zīda žakarda audums ar rokām veidotiem senu itāļu gravīru rožu un ābeles ziedu gleznainiem izšuvumiem, kā arī speciālais korsetes piegriezums un zīda bolero jaciņa. Vitjaza jau vairākus gadus strādā kopā ar operas dīvu, darinot viņai skatuves ietērpus, kur īpaša uzmanība tiek pievērsta operas solistes ķermeņa augšdaļai un krūškurvim.

Līgavas matus rotāja dārglietu kronis, kuru speciāli operdziedātājai bija izgatavojusi juvelierizstrādājumu firma «Chopard». Pēc ekspertu aplēsem, vainadziņš no baltā zelta un briljantiem novērtēts divu miljonu eiro apmērā un ļoti līdzinās Kembridžas hercogienes Ketrīnas tiārai, laulājoties ar princi Viljamu. Pirms laulību ceremonijas vedējtēvs un kāzu liecinieks Filips Kirkorovs nenoturējas un piemērīja dārgo rotu, turklāt savos iespaidos dalījās sociālajos tīklos.

«Tas ir slavenais valsts galvenās līgavas šodien – Annas Ņetrebko kronis – tiāra par 2 000 000 € no juveliernama «CHOPARD»!!! Neko jau sev! Končita Vursta no skaudības laikam pakārsies!» savā «Instagram» profilā foto parakstā komentēja Kirkorovs. Kāzu svinībās ekscentriskā krievu estrādes zvaizgne izpildīja vairākas krievu primadonnas Allas Pugačovas populārākās 90. gadu mīlas dziesmas. Svinību vadītāja lomu bija uzņēmies pazīstamais šovmenis Dmitrijs Oļeņins. Kāzu ballīti noslēdza grandioza uguņošana pils parkā.

Atgādināsim, ka Anna Ņetrebko ar sava septiņus gadus vecā dēla Tjago, kurš sirgst ar autismu, tēvu un bijušo dzīvesdaugu urugvajiešu tenoru Ervinu Šrotu oficiāli nebija noformējuši savas attiecības. Savukārt Eivazovs ir dzimis Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kur arī beidzis konservatoriju. Pēc tam mācījies Maskavā un Itālijā, mūzikas un operas solista mākslu apguvis pie tādiem opers metriem kā Franko Korelli, Plāsido Domingo, Lučāno Pavaroti. Azerbaidžāņu tenors ir arī daudzkārtējs mūzikas un solistu konkursu laureāts, regulāri uzstājas Eiropas, ASV, Korejas, Japānas operas namos.