Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Gambijas krīze draud pārvērsties militārā konfliktā

© Scanpix

Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) ir nolēmusi ķerties pie militāriem līdzekļiem, ja līdz šodienas pusnaktij netiks rasts Gambijas politiskās krīzes risinājums, vēsta BBC.

Tiek vēstīts, ka Senegālas karaspēka vienības ir pietuvojušās Gambijas robežai, lai piespiestu Gambijas prezidentu Jahju Džammehu atkāpties no amata. Senegāla ir uzstādījuši ultimātu, ka prezidentam ir jāatkāpjas līdz šodienas pusnaktij.

Šī bija paredzēta kā pēdējā diena, ko Jahja Džammeha pavada prezidenta amatā, tomēr parlaments viņam piešķīra vēl trīs valdīšanas mēnešus.

Jau ziņojām, ka 1.decembrī Gambijā notika prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja nekustamo īpašumu magnāts Adama Berouss, tomēr Džammehs, kurš Gambijā valdījis 22 gadus, rezultātus atsakās atzīt.

Berousam ceturtdien bija paredzēts nodot amata zvērestu. Tomēr jau sestdien viņš, baidoties no vardarbības, aizbēga uz Senegālas galvaspilsētu Dakaru.

Vismaz 26 000 Gambijas iedzīvotāju ir satraukti par to, ka šīs nesaskaņas varētu pāraugt militārā konfliktā, kas liktu viņiem bēgt prom no mājām uz Senegālu.