Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Politika

Dombrava: Kariņš nesaprot, kādu plaisu sabiedrībā ir radījis

© Dmitrijs SUĻŽICS, MN

14. Saeimas deputāts Jānis Dombrava vietnē "X" publicējis savas pārdomas par ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa kādreizējiem privātajiem avioreisiem.

"Domāju, ka Kariņš nesaprot, kādu plaisu sabiedrībā ir radījis. Rēzeknes apkaimē starp visiem 95 dzīvokļu sludinājumiem, tikai 4 dzīvokļu cena ir lielāka nekā viens Kariņa brauciens līdz Briselei. Cilvēki mēdz strādāt 20-30 gadus, lai varētu nopirkt dzīvokli, bet te vienā privātā…" aizdomājas J. Dombrava.

Jau ziņots, ka kopumā 18 reizes K. Kariņš izmantojis privātās lidmašīnas pakalpojumus, un tās izmaksas atkarībā no pārlidojumu un delegācijas locekļu skaita svārstījušās no 14 337 eiro līdz 49 950 eiro. K. Kariņš piekrīt kritikai par privāto aviopārvadājumu izmantošanu, taču uzsver, ka, tostarp pateicoties tiem, sarežģītas loģistikas apstākļos viņam bija iespēja maksimāli ātri tikties ar pasaules valstu līderiem un tādējādi stiprināt Latvijas lomu Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Arī Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ieskatā bijušā premjera, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumi ar privātajām lidmašīnām varētu nebūt samērīgi un ekonomiski izdevīgi.