Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Politika

"Zelenskim pa kājām nemaisīšos." Arestovičs atklāj savus nākotnes plānus

© Ekrānuzņēmums

Ukrainas Prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs intervijā Ukrainas žurnālistam Dmitrijam Gordonam atklāj to, ko līdz šim nebija teicis nevienam, proti, viņš būtu gatavs doties politikā un pat kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu.

Tomēr, lai šī nākotnes iecere piepildītos, ir jāizpildās vienam nosacījumam, proti, nākamās prezidenta vēlēšanās uz atkārtotu termiņu nekandidēs pašreizējais Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Ja viņš [Zelenskis] kandidēs atkārtoti - es viņam pa kājām nemaisīšos, taču, ja nē - tad nāksies domāt...” sacīja O. Arestovičs. Visticamāk, ka viņš tad kandidētu.

Viņš to darītu, lai varētu palīdzēt vairāk cilvēkiem. Kļūstot par valsts vadītāju, var palīdzēt 40 miljoniem Ukrainas iedzīvotāju un ne tikai, skaidroja O. Arestovičs.

O. Arestovičs ir dzimis 1975. gadā Gruzijā. Taču vēlāk kopā ar vecākiem pārcēlās dzīvot uz Kijivu. Viņš iestājās Tarasa Ševčenko Kijevas valsts universitātes Bioloģijas fakultātē. 1993. gadā viņš sāka darboties Kijevas teātra improvizāciju studijā "Чорний квадрат" un pameta augstskolu. 1990. un 2000. gados bija teātra "Чорний квадрат" aktieris. Filmējies reklāmās, spēlējis arī epizodiskās filmas 17 krievu un ukraiņu filmās, tai skaitā detektīvseriālā "Muhtars atgriežas".
2003. gadā iestājās krievu psihologa Absaloma Podvodnija autorskolā "Cilvēks starp cilvēkiem", kuru absolvēja 2010. gadā. Viņš arī studējis Svētā Akvīnas Toma teoloģijas zinātņu institūtā Kijevā.

Arestovičs beidzis Odesas Militāro akadēmiju, ieguvis militārā tulka diplomu. No 1994. līdz 2005. gadam dienējis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Centrālajā izlūkošanas pārvaldē, ir rezerves majors.
No 2018. gada septembra līdz 2019. gada septembrim dienējis vides aizsardzības zonā pie Kramatorskas, pirms tam cīnījies brīvprātīgā kārtā, kopumā aizvadot 33 kaujas.

2020. gada 1. decembrī Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks iecēla Oleksiju Arestoviču par savu ārštata padomnieku stratēģiskās komunikācijas jautājumos valsts drošības un aizsardzības jomā. 2022. gada janvārī viņš atstāja darbu Prezidenta birojā, bet, sākoties karam, tajā atgriezās.
Saskaņā ar reitingiem, vinš šobrīd ir vien no populārākajiem Ukrainas iedzīvotājiem.