Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Pret Arestoviču ierosināta krimināllieta

© Scanpix

Pret kādreizējo Ukrainas prezidenta biroja padomnieku ierosināta krimināllieta, raksta unian.net.

Policija sākusi kriminālprocesu pret bijušo Ukrainas prezidenta kancelejas padomnieku Alekseju Arestoviču - par to savā Facebook ziņoja partijas "Balss" tautas deputāte Natālija Pipa.

"Pret pilsoni Arestoviču ir uzsākts kriminālprocess. Par to mani informēja Ukrainas Nacionālā policija, un es informēju jūs. Mēs gaidām izlūkdienesta ātro (lai arī cik apšaubāmu) atgriešanos Ukrainā," viņa rakstīja.

Citu informāciju viņa nesniedza. Pats Arestovičs uz šo paziņojumu pagaidām nav atbildējis.

Ukrainas policija informēja medijus, ka pēc tautas deputātu grupas lūguma par nepatiesu ziņojumu par noziegumu izmeklētāji uzsāka kriminālprocesu.

“Ševčenko policijas pārvaldē tika saņemts Ukrainas tautas deputātu paziņojums par Ukrainas pilsoņa iespējamo noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas sastāv no apzināti nepatiesas ziņošanas par noziegumu, proti, iesnieguma iesniegšanas Valsts izmeklēšanas birojā par nozieguma izdarīšanu. Izmeklētāji uzsāka kriminālprocesu pēc Ukrainas Kriminālkodeksa 383.panta 1.daļas - apzināti nepatiess ziņojums par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu,” teikts tiesībsargājošās iestādes paziņojumā.

Vasaras sākumā Ļvovā izcēlās konflikts starp Natāliju Pipu un pusaudzi no Odesas, kurš uz ielas izpildīja padomju dziedātāja Viktora Coja dziesmas. Tautas deputāte puisim izteica piezīmi, taču viņš reaģējis emocionāli - uzbrucis politiķei ar neķītriem vārdiem. Deputāte vērsās policijā.

Puisi aizstāvēt metās Aleksejs Arestovičs, kurš nesen kļuvis par aktīvu opozicionāru. Septembrī ar tiesas starpniecību viņš panāca, ka Valsts izmeklēšanas birojs ierosina krimināllietu pret Natāliju Pipu par "etniskā naida kurināšanu Ukrainā".

Oktobrī 29 tautas deputātu grupa Valsts policijā iesniedza kolektīvu paziņojumu, apsūdzot Alekseju Arestoviču par apzināti nepatiesu ziņošanu par noziedzīgu nodarījumu - tiek runāts tieši par apsūdzībām pret Natāliju Pipu.