Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Politika

"Inspektors" Kaimiņš pārmeklē bēgļu datorus "Muceniekos"

© f64

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savā videoblogā "Artusa kamera" publicējis materiālu no savas viesošanās patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki".

"Vakar deputāti viesojās patvēruma meklētāju izmitināšanās centrā “Mucenieki”. Muceniekos mitinās patvēruma meklētāji gan no Sīrijas, gan Irākas un citām zemēm. Bet pārsvarā visiem ir iPhone 5S. Reti, kuram nav. Stāsti visdažādākie, protams, katram citādāks, bet, vai patiess, kas to lai zina… Šeit nokļuvuši netīšām, mērķis palikt Latvijā nav nevienam, jo radi dzīvo citās ES valstīs. Daži uzzinājuši, ka tāda Latvija ir, tikai šeit nokļūstot. Nauda advokātiem viņiem ir. Ceļš uz šejieni izmaksājis līdz pat 7000 EUR. Brīdinu! Video ir garš, bet noteikti noskaties, būs interesanti," tā savā videoblogā raksta pats deputāts.

Videomateriāla sākumā ziņkārīgais Kaimiņš iztaujāja bēgļus, uzzinot, ka tie prot gan angļu, gan krievu valodu. Interesanti, ka deuptāta angļu valodas zināšanas bieži vien neļāva "Mucenieku" iemītniekiem uzdot precīzus jautājumus, un regulāri apkārtējiem lūdza palīdzību pēc kāda vārda.

Garajā video deputāts iegūst daudz un dažādas atbildes uz viņam interesējošiem jautājumiem. Ap 28. minūti politiķis izmanto "Mucenieku" publisko datoru, lai uzzinātu, kādas interneta lapas izmanto tā lietotāji. 

Jāpiezīmē, ka neko "ļoti interesantu" viņam tā arī neizdevās atrast.