Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Gatavojoties olimpiskajām spēlēm, no pamestas noliktavas Parīzē izliek simtiem cilvēku

© Pixabay

Lēmums iztukšot nelegālo apmetni ir jaunākais mēģinājums aizvākt migrantus no sabiedrības redzesloka, pirms šovasar Parīze nonāk globālās uzmanības centrā. Cilvēktiesību aizstāvji izsaka bažas, ka izliktie cilvēki kļūs vēl neaizsargātāki.

Neoficiālajā nometnē, pamestā autotransporta uzņēmuma biroja vietā, dzīvoja aptuveni 450 migrantu, galvenokārt jauni vīrieši. Tiesību grupas paziņoja, ka lielākajai daļai tur esošo migrantu ir dokumenti un viņi gaida sociālo mājokļu piešķiršanu.

Nobažījušās palīdzības organizācijas uztraucas, ka tie, kas tagad tiek izraidīti centienos "satīrīt" pilsētu pirms olimpiskajām spēlēm, pēc izmešanas nevarēs atrast ilgtermiņa mājokli.

"Olimpisko spēļu dēļ šeit dzīvojošo cilvēku skaits gada laikā dubultojās. Pērn varas iestādes izvāca migrantus no netālu esošā olimpiskā ciemata un šeit ieradās daudzi pārvietotie cilvēki," sacīja Pols Alaužī no humānās palīdzības organizācijas "Medecins du Monde”.

Daudzi no šonedēļ izliktajiem cilvēkiem tika sasēdināti autobusos, kas viņus nogādāja citās Francijas pilsētās, līdz ar to izskanējušas arī bažas, ka šī pārvietošana negatīvi ietekmēs skolas vecuma bērnu izglītības iespējas.