Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas pilsoņa mašīnā atrod trīs afro-aziātus

© Valsts policija

Sestdien, 20. aprīlī, par nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu personu pārvadāšanu aizturēti divi Latvijas pilsoņi, vēsta valsts robežsardze.

Robežsargi sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām Augšdaugavas novada Skrudalienas pagastā apturēja kādu Citroen Berlingo markas automašīnu, kuru vadīja Latvijas pilsonis. Dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka automašīnas salonā atrodas trīs afro-aziātiskas izcelsmes personas bez ceļošanas dokumentiem, kā arī derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pēc neilga brīža, veicot izmeklēšanas darbības, iepriekš minētajā vietā uz aizdomu pamata par atbalsta sniegšanu migrantiem aizturēts vēl viens Latvijas pilsonis, kurš pārvietojās ar BMW markas automašīnu.

Pret Latvijas pilsoņiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 285. 1. panta otrās daļas par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām.

Trešo valstu pilsoņi atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas saskaņā ar 2024. gada 12. marta Ministru kabineta rīkojumu Nr.184 “Par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu”.