Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Norvēģijas parlaments saņēmis spridzināšanas draudus

© Unsplash

Divas ziņas par spridzināšanas draudiem trešdien izraisīja īslaicīgu Norvēģijas parlamenta jeb Stortinga slēgšanu, kamēr likumdevēji turpināja diskusijas ēkā.

Ārpus ēkas tika izvietota Smagi bruņota policija, kā arī tika norobežotas apkārtējās ielas, bet Stortinga apkārtni pārmeklēja suņi. Neapstiprinoties draudiem, Stortings tika atkārtoti atvērts pēc nedaudz vairāk nekā divām stundām. Oslo policijas pārstāvis Svens Bjellands sacīja, ka varas iestādes ir "pārliecinātas, ka tagad tas ir drošībā".

Slēgšanas laikā Stortinga administrācija ar īsziņu likumdevējus un darbiniekus informēja, ka "mums nav nekādu norāžu, ka atrasties Stortingā būtu bīstami", ziņo Norvēģijas mediji.

Tieslietu ministre Emīlija Engera Mīla, kas piedalījās debatēs trešdienas rītā, sacīja, ka ir "nepatīkami un nepieņemami", ka draudi tika vērsti pret parlamentu.

Policija sacīja, ka viens no draudiem tika saņemts otrdienas vakarā, taču tika uzskatīts par neticamu, bet otru Oslo policija saņēma trešdienas rītā. Sīkāka informācija netika sniegta.

"Abu draudu nopietnība atšķiras," sacīja Bjellands, piebilstot, ka policija zināja, kas otrdien sūtīja draudus. Viņš piebilda, ka neviens pagaidām nav arestēts.