Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Miris gadu vecs mazulis - māte bija atstājusi viņu vienu 10 dienas ar dažām piena pudelēm

© Pixabay.com

Mirušā mazuļa māte Kristela Kandelario bija prom 10 dienas, atstājot savu meitu Džeilinu vienu bērnu manēžā ar dažām piena pudelēm, sacīja prokurori. Kaimiņa durvju zvana kamera fiksēja 16 mēnešus vecās meitenes biežos kliedzienus, ziņo "cnn.com".

Sieviete tikmēr atradās simtiem jūdžu attālumā Puertoriko kopā ar kādu vīrieti, paziņoja varas iestādes. Pēc dažām dienām pludmalē un vēl vienas pieturas Detroitā viņa atgriezās mājās pagājušā gada 16. jūnijā, lai atrastu savu meitu mirušu. Sieviete bija prom apmēram 10 dienas.

Kandelario pagājušajā mēnesī atzina savu vainu slepkavībā vainu pastiprinošos apstākļos un apsūdzībā par bērna apdraudēšanu.

Tiesnesis pirmdien Kandelario piesprieda mūža ieslodzījumu.

Likumsargi, tostarp Klīvlendas policijas seržante Terēza Gomesa, cīnījās ar asarām, aprakstot mazuļa stāvokli.

"Šis ir gadījums, ko mēs paturēsim savos prātos un sirdīs uz visiem laikiem," uzklausot spriedumu, sacīja Gomesa.

Prokurores palīdze Anna Faralija atskaņoja drošības video, kurā redzams, kā māte 6. jūnijā velk savu čemodānu uz automašīnu un 16. jūnijā atgriežas mājās. Dažas minūtes pēc atgriešanās Kandelario piezvanīja 911.

"Lūdzu, man ir vajadzīga palīdzība," viņa vaimanāja 911 zvanā, kas tika atskaņots sprieduma pasludināšanas laikā. "Lūdzu, lūdzu, palīdziet man. Mana meita mirst."

Kandelario bija pārģērbusi meitiņu tīrās drēbēs, pirms ieradās neatliekamās palīdzības darbinieki, sacīja prokurors. Taču drēbju maiņa nenoslēpa meitenes pārdzīvotās šausmas.

Meitene tika atrasta guļam uz matrača, kas pārklāts ar urīnu un izkārnījumiem. "Dzīvnieki labāk rūpējas par saviem bērniem," viņa teica.

Meitene bija novājējusi, ar iekritušām acīm, sausām lūpām un fekālijām mutē un aiz nagiem. Viņa svēra par septiņām mārciņām mazāk nekā iepriekšējā ārsta vizītē divus mēnešus iepriekš.

Kandelario vecāki lūdza tiesnesi apžēlot viņu meitu.

Sagatavotajā paziņojumā apsūdzētās māte Ketija Torresa sacīja, ka viņas meita ir cīnījusies ar veselības problēmām, tostarp garīgām slimībām un ģīboņiem. Kad viņas meita pārtrauca lietot medikamentus, tas padziļināja viņas depresiju un trauksmi un veicināja nespēju pieņemt saprātīgus lēmumus, viņa piebilda.

Ģimene neesot bijusi informēta par notiekošo.

Kandelario tiesai sacīja, ka viņa katru dienu lūdz piedošanu, piebilstot, ka tic, ka Dievs un meita viņai ir piedevuši.

"Es nemēģinu attaisnot savu rīcību, bet neviens nezināja, cik daudz es ciešu un ko es piedzīvoju," viņa sacīja.

Tiesnesis viņai piesprieda mūža ieslodzījumu bez iespējas atbrīvot nosacīti.

"Tāpat kā jūs neizlaidāt savu meitu no ieslodzījuma līdz viņas nāvei, arī jums visu atlikušo dzīvi vajadzētu pavadīt kamerā bez brīvības," sacīja tiesnesis. "Vienīgā atšķirība ir tā, ka cietums jūs vismaz pabaros."