Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Jaunākā informācija par karaļa Čārlza veselību. Vai publiskotās detaļas patiesībā slēpj kaut ko daudz nozīmīgāku?

© Depositphotos

Karaliene Kamilla sniegusi jaunāko informāciju par karaļa Čārlza veselības stāvokli, ārstējoties no palielinātas prostatas, tomēr žurnālisti spekulē, ka tas ir tikai aizsegs kādai citai, daudz svarīgākai informācijai, vēsta mirror.co.uk.

Tiek ziņots, ka karalis Čārlzs šobrīd atpūšas pirms procedūras, lai ārstētu palielinātu prostatu pēc labdabīgas slimības diagnozes.

Tomēr karalis nav vienīgākā karaliskā persona, kurš pievērsis sabiedrības uzmanību sava veselības stāvokļa dēļ - arī Velsas princese Katrīna joprojām atrodas slimnīcā pēc vēdera operācijas. Paredzams, ka viņa oficiāli atgriezīsies pie savu pienākumu pildīšanas tikai pēc Lieldienām.

Bekingemas pils paziņoja par karaļa veselības stāvokli pagājušajā trešdienā, tikai 90 minūtes pēc tam, kad Kensingtonas pils paziņoja, ka Keita atrodas slimnīcā, un karaliskie eksperti ir pārliecināti, ka karaļa Čārlza paziņojums par viņa veselību bija paredzēts, lai aizsargātu Velsas princesi, kad viņa atgūstas pēc operācijas.

Jāatzīmē, ka šāds dubultais paziņojums ir ļoti neparasts karaļnamam. Keitas operācijas būtība nav atklāta, un Kensingtonas pils vienīgais komentārs ir, ka tā nav saistīta ar vēzi. Turpretī informācija par Čārlza diagnozi ir publiskota, un karalis apgalvo, ka vēlas palielināt izpratni par šo slimību, kas ir ārkārtīgi izplatīta vīriešu vidū.

Karaliskā eksperte un vēsturniece Tesa Danlopa uzskata, ka tas varētu būt bijis acīmredzams solis, lai aizsargātu Keitu.

Viņa skaidroja laikrakstam Mirror: "Ir ļoti neparasti, ka karaliskā ģimene izpauž privātus veselības jautājumus. Bekingemas pils nekad nerīkojas spontāni. Paziņojums, kurā bija ietverti privāti jautājumi par karaļa veselību, tūlīt pēc ziņām par Velsas princeses veikto vērienīgo vēdera dobuma operāciju, bija apzināts. Privātās detaļas par viņa prostatu deva sabiedrībai kaut ko citu, par ko padomāt, lai novērstu uzmanību.

Daloties ar šādu personīgo detaļu, Čārlzs it kā paziņoja - lūdzu, šeit būs kāda informācija par mani, bet turiet ziņkārīgos skatienus prom no manas vedeklas.”