Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Pati seksīgākā princeses kleita - stāsts par tērpu, kas lika Viljamam iemīlēties Keitā

© Scanpix

Princis Viljams un princese Keita ir vieni no skaistākajiem laulātiem pāriem, taču aiz viņu attiecību sākuma slēpjas ļoti interesants stāsts, kurā galveno vietu ieņem diezgan drosmīga kleita, raksta limon.postimees.ee.

Vēl ilgi pirms Keita kļuva par Velsas princesi, viņa bija vienkārši Keita Midltone - meitene no turīgas britu ģimenes un studente Sentendrjūsas universitātē Skotijā.

2002. gadā, kad meitene beidza pirmo studiju gadu, viņa tika uzaicināta piedalīties labdarības studentu modes skatē “Dont Walk”.

Tajā vakarā 19 gadus vecā Keita gāja pa “mēli” vairākos tērpos, tostarp košā džemperī, melnā T-kreklā ar džinsiem, haki krāsas vakarkleitā, peldkostīmu un caurspīdīgā modes dizaineres Šarlotes Todas kleitā.

Kleita bija izgatavota no melna un zelta krāsas caurspīdīga auduma, meitenes izskatu papildināja arī melnas kurpes, apjomīgas cirtas un tajās iesietas lentes. Toreiz caurspīdīgās kleitas cena bija 58 ASV dolāri.

Princis Viljams nopirka biļeti uz modes skati par gandrīz 300 ASV dolāriem, lai sēdētu pirmajā rindā. Keitas un Viljama attiecību leģenda vēsta, ka tieši tajā vakarā princis pievērsis meitenei uzmanību, lai gan viņi jau iepriekš bijuši pazīstami, jo dzīvojuši vienās kopmītnēs, periodiski satikušies un pat bijuši draugi.

Tad, kad Keita caurspīdīgā kleitā uzkāpa uz “mēles”, princis bija apstulbis un čukstēja draugam: “Oho, Keita ir forša!” Ballītē pēc šova Viljams piegāja pie meitenes, viņi sāka runāt, un troņmantnieks pat esot mēģinājis viņu noskūpstīt.

Pēc stāsta parādīšanās presē, leģendārā caurspīdīgā kleita sadārdzinājās, un, kad princis bildināja Midltoni un viņi apprecējās visas pasaules acu vēroti, kleita kļuva par nozīmīgu britu modes vēstures sastāvdaļu.

Pati dizainere atzina, ka nezina, kā šis tērps nonācis mugurā topošajai princesei, jo viņa šovā nepiedalījās. Šarlote stāstīja, ka viņai vienkārši lūgts nosūtīt kolekciju, taču viņa Keitu nepazīst un nekad ar viņu nav runājusi. Kleita tika izgatavota tālajā 2000. gadā un sākotnēji bija paredzēta kā svārki, taču acīmredzot šova organizatori nolēma, ka Keitai tērps jāvalkā kā kleita.

"Es nezinu, vai Keita nolēma valkāt šo kleitu, vai arī kāds cits viņai lūdza to uzvilkt. Tāpēc es nezinu, vai tas bija viņas nodoms - būt apakšveļā prinča priekšā," viņa sacīja.

Dizainere arī pastāstīja, ka, veidojot kleitu, viņa vadījusies pēc tēmas “Pavedināšanas māksla”. Tātad, savā ziņā, ja leģenda par Viljama iemīlēšanos Keitā, ieraugot meiteni šajā kleitā, nav izdomājums, tērps nostrādāja tieši tā, kā dizainere to bija iecerējusi.

Taču pēc Keitas un Viljama kāzām Šarlote vairs negribēja kleitu paturēt un nolēma to pārdot. Savu lēmumu dizainere skaidroja ar preses pārmērīgo interesi par viņu šī tērpa dēļ un ar to, ka tik vērtīgu lietu glabāt vienkārši nebija droši. Pirms pārdošanas kleita tika glabāta kastē viņas mātes mājā.

2011. gadā šo ikonisko Keitas tērpu izsolīja Kerija Teilore, kura aprēķināja, ka trikotāžas kleita maksās no 8000 līdz 10 000 mārciņām. Tomēr izsoles laikā kleita tika pārdota par 78 000 mārciņu. Nav zināms, kurš tieši šo tērpu iegādājās, jo tajā dienā telpā atradās tikai pircēja aģents, kurš teica, ka viņa priekšnieks ir "Džersijas Niks".

"Tas ir ikonisks apģērba gabals, un viņš ir ļoti apmierināts ar pirkumu. Tas ir lielisks papildinājums viņa kolekcijai,” sacīja aģents.

Šarlote bija pārsteigta par saņemto summu par tērpu, kurā Keita uz “mēles” pavadīja nepilnas desmit minūtes. Dizainere atzīmēja, ka par saņemto naudu, visticamāk, viņa un viņas vīrs iegādāsies māju, taču, vai tas tā noticis, nav zināms.