Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Šoigu plāno karot Ukrainā līdz 2025. gadam

© Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrijas padomē otrdien, 26. septembrī, Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja par jauniem plāniem agresijai pret Ukrainu, vēsta dialog.ua.

Šoigu apliecinājis, ka plāno veikt “speciālo operāciju” līdz 2025. gadam - šo ministra runas fragmentu izplatīja Krievijas mediji.

"Turpinām palielināt bruņoto spēku kaujas spēkus, tostarp nodrošinot modernu ieroču piegādi un pilnveidojot karaspēka apmācību, ņemot vērā "speciālo militāro operāciju". Tikai konsekventa pasākumu un aktivitāšu plānu īstenošana līdz 2025. gadam ļaus mums sasniegt savus mērķus,” sacīja Šoigu.

Nav gan saprotams, par kādiem mērķiem tiek runāts, jo Krievija tos mainījusi jau vairākas reizes - ja pašā iebrukuma sākumā bija plāns ieņemt Kijivu trīs dienu laikā, pēc tam Krievijas varas iestādes un propaganda sāka regulāri afišēt jaunus savas agresijas mērķus: Donbasa “aizsardzību”, cīņu pret NATO paplašināšanos uz austrumiem un “teritoriālo pārņemšanu” un daudz ko citu.

Zīmīgi, ka, pēc Ukrainas militārā izlūkdienesta vadītāja Kirila Budanova teiktā, pašreizējais karš neturpināsies gadiem, jo ​​Krievijai tam nepietiek spēka un prasmju. Viņš uzskata, ka tas var turpināties vēl gadu, bet ne ilgāk.