Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV izlūkdienesti izteikuši prognozi par Krievijas taktiku karā pret Ukrainu

© Pixabay.com

ASV Nacionālās izlūkošanas direktore Avrila Hainesa prognozē, ka Krievija Ukrainā ķersies pie agresīvākas taktikas, ziņo European Pravda, atsaucoties uz Reuters.

Avoti vēsta, ka Krievija ir pastiprinājusi uzbrukumus Ukrainas infrastruktūrai, lai neļautu Kijivai pārvietot ieročus un karaspēku, palēninātu aizsardzības ražošanu un liktu tai apsvērt sarunas.

"Arvien agresīvāka Putina taktika pret Ukrainu, piemēram, uzbrukumi Ukrainas elektroenerģētikas infrastruktūrai, ir paredzēta, lai pārliecinātu Ukrainu, ka kara turpināšana tikai palielinās kaitējumu Ukrainai un nepiedāvā nekādu ticamu ceļu uz uzvaru," sacīja ASV Nacionālās izlūkošanas direktore.

Viņa gan norādīja, ka šī "agresīvā taktika", visticamāk, turpināsies un "diez vai karš drīz beigsies".

ASV jau iepriekš paudusi cerību, ka jaunā amerikāņu militārā palīdzība, kas pieņemta pēc Kongresa lēmuma, palīdzēs Ukrainas bruņotajiem spēkiem beidzot atgūt iniciatīvu kaujas laukā, taču liela mēroga Ukrainas ofensīva tuvākajā laikā ir maz ticama.

Savukārt Igaunijas izlūkdienesti pagājušajā nedēļā norādīja, ka Krievija cenšas izmantot pēdējo iespēju pirms Rietumu militārās tehnikas un munīcijas ierašanās Ukrainā, lai pastiprinātu uzbrukumus.