Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

15 gadus veca meitene mirst seksa laikā

© Pixabay.com

Pirms diviem gadiem Brazīlijā notika nelaimes gadījums - 15 gadus veca meitene, nodarbojoties ar seksu ar vecāku vīrieti viņa automašīnā, gāja bojā. Pastāv bažas, ka šādi notikumi var atkārtoties, tāpēc speciālisti nākuši klajā ar brīdinājumu, raksta tv3.lt.

Gabriellija Diksone 2021. gada 29. jūlijā tika steidzami nogādāta slimnīcā, bet nākamajā rītā nomira, raksta mirror.co.uk . Kāds 26 gadus vecs vīrietis pastāstīja policijai, ka abi nodarbojās ar seksu automašīnā, kad meitene pēkšņi kļuva ļoti bāla. Izrādās, ka seksa laikā meitenei bija sirdslēkme Ārsti medicīnas iestādē Sanpaulu viņai diagnosticēja sirdsdarbības apstāšanos un plaušu mazspēju. Pusaudzi neizdevās glābt, un viņa nomira.

Pēc vietējo mediju ziņām, meitenes ģimene nav zinājusi par viņas attiecībām ar šo vīrieti. Tāpat tiek uzskatīts, ka viņa nav cietusi no slimībām, kas būtu varējušas izraisīt letālu iznākumu.

Vietējais ziņu portāls G1 vēsta, ka pēc Gabriellijas nāves veiktajā autopsijā viņas makstī tika konstatētas asinis, taču nekādas turpmākas vardarbības pazīmes netika novērotas. Tika konstatēts, ka seksa laikā viņai bija sirdslēkme.

Sirdslēkme, ko sauc arī par miokarda infarktu, rodas, ja kādai sirds muskuļa daļai nepiegādā pietiekami daudz asiņu. Jo ilgāk netiek sniegta palīdzība un netiek atjaunota asinsrite, jo vairāk tiek bojāts sirds muskulis, izraisot nāvi.

Par sirdslēkmi var liecināt vairākas pazīmes. Saskaņā ar Sāpju kontroles un profilakses centru, biežāk sastopamie simptomi ir:

Sāpes vai diskomforts krūtīs. Visbiežāk sirdslēkme sākas kā diskomforts krūškurvja centrālajā vai vidējā pusē;

Sāpes ilgst vairāk nekā dažas minūtes vai izzūd un atgriežas;

Vājums, reibonis, ģībonis. Var izdalīties arī aukstā sviedri;

Elpas trūkums.

Citi sirdslēkmes simptomi var būt neparasts vai neizskaidrojams nogurums, slikta dūša vai vemšana. Šie simptomi ir biežāk sastopami sievietēm. Nepieciešams pēc iespējas ātrāk izsaukt ātro palīdzību, ja jūtat kādu no šiem simptomiem - jo agrāk cilvēks nonāk mediķu rokās, jo lielāka iespēja viņu glābt.