Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Karīna Rubene ar krellēm dodas arī pie govīm

© F64

«Tādas blūzes un bikses, ko es velku reportāžās, intervējot Rīgas «Dinamo» hokejistus, pati nemaz nevaru atļauties nopirkt. Un es arī nekad nemaksātu 150 latu par blūzi,» saka šarmantā LTV1 ziņu reportiere un «hokeja fane» Karīna Rubene (25).

Cik lietišķi nopietna un klasiski ieturēta viņa ir televīzijas kadrā, tik dzīvespriecīgi krāsaina un meitenīgi rotaļīga viņa ir ārpus tā.

«Tas, kāda esmu ikdienā, patiešām ir ļoti liels pretstats tam, kāda esmu darbā. Es galīgi neesmu blūzīšu un lietišķo kostīmu piekritēja – man patīk ģērbties koši un dzīvespriecīgi,» apgalvo komunikablā un atraktīvā Latvijas Televīzijas žurnāliste. Televīzijā viņa strādā jau septiņus gadus, bet otro sezonu savu dzīvi pakārto hokejam – hokeja fani gudro blondīni noteikti būs ievērojuši: viņa intervē hokejistus Rīgas Dinamo mājas spēlēs.

Ziņām par krāšņu

«Man daudzi teikuši, ka izskatos jaunāka par saviem gadiem, un es arī jūtos ļoti jauna, tāpēc ģērbjos diezgan meitenīgi,» smaida Karīna Rubene. Viņai nepatīk plandoši un bezformīgi T krekli, nepatīk tuntulēties un vilkt apģērbu vairākās kārtās. Tās viņai ir mokas, tāpēc viņa nemīl rudeni un ziemu. Viņai patīk pieguloši krekliņi, kas izceļ auguma sievišķīgās aprises, arī īsas kleitiņas, gaišas krāsas un krāsainas rotas. Viņai patīk pavasaris un vasara – tieši šajā laikā Karīna uzzied viskrāšņāk.

Televīzijas žurnāliste stāsta: lai arī darbs ir nopietns un atbildīgs un nereti jārunā arī par ļoti smagām tēmām, viņai savu košumu neapzināti gribas ienest arī kadrā. «Reiz biju ielikusi šos tirkīza zilos auskarus [fotosesijā Mājai], bet pēc Panorāmas no stilistes atnāca īsziņa, ka ziņām tie ir par krāšņu, lūdza tos vairs nekad nelikt...»

Karīna ar smaidu atminas vēl kādu gadījumu: «No rīta uzlieku košas krelles, un man pēkšņi jādodas uz ugunsgrēku govju kūtī. Es jau no rīta bieži vien nezinu, kur mani aizsūtīs... Steidzos uz notikuma vietu, ierakstu savu stendapu, un stiliste atkal brīnās: «Ak dievs, kurš tad ar krellēm iet pie govīm?!»

Šodien izskatās savādāk

Atraktīvā žurnāliste atklāj, ka hokeja spēļu sižetos ir citādi – tur viņai uz katru spēli tiek iedots konkrēts apģērbs, nereti iepriekš pat nepielaikots. «Protams, ir gadījies, ka liekas: nē, man nepiestāv, man nepatīk, kā izskatos – tas galīgi nav mans stils! Taču vienā brīdī iemācījos sev pateikt, ka man nav vienmēr sev jāpatīk, bet gan jāpieņem: es vienkārši šodien izskatos citādāk, un jā – es varu izskatīties arī tā!» stāsta Karīna.

«Es ikdienā neģērbjos ļoti dārgi, un patiesībā tās blūzes un bikses, ko velku reportāžās, intervējot hokejistus, pati nemaz nevaru atļauties nopirkt. Tāpēc tajā mirklī es to izbaudu – ka man ir blūzīte par 150 latiem,» viņa pasmaida, uzsverot, ka pati nemūžam tādu naudu par to neatdotu, jo jau sen sapratusi: labi izskatīties var arī ar daudz vienkāršāku apģērbu. Galvenais – izvēlēties īstos aksesuārus, kas saliek vajadzīgos akcentus.

«Es pat nemēru drēbes, kas maksā ļoti daudz. Vispirms paskatos uz cenu: ja redzu, ka blūzīte maksā neprātīgi daudz, es to nemaz nemēru – lai nezinātu, ka man tā varbūt ļoti labi izskatās,» viņa piebilst.

Laukos treniņbiksēs

Karīna ir no Jaunpiebalgas, meitene no laukiem. Tikai pēdējos astoņus gadus, kopš ieradusies Rīgā studēt, sauc sevi par rīdzinieci. «Kad aizbraucu pie vecākiem, daru visus lauku darbus – gan ravēju, gan malku krāmēju, un tā laikam ir vienīgā vieta, kur atļaujos staigāt treniņbiksēs. Protams, ja man tur jāiet uz kādu pasākumu, tad gan uzpucējos,» viņa pasmaida, piebilstot, ka, satiekoties ar veciem paziņām, katram taču gribas labi izskatīties.

Karīna secina: ikdienā pieradusi sevi redzēt ar kosmētiku, arī ikdienā viņa bez tās vairs neiztiek. «Uz tuvējo veikalu pāri ielai, protams, varu aiziet mājas drēbēs – šortiņos, maiciņā un bez augstpapēžu kurpēm, taču tālāk bez acu tušas no mājas gan nevaru iziet,» viņa atzīst. «Es gan mēģinu pierast pie tā, kāda izskatos arī bez kosmētikas,» saka simpātiskā blondīne, kurai vienmēr licies netaisnīgi, ka sievietēm, lai viņas būtu skaistas, ir jākrāsojas, bet vīriešiem ne. «Noteikti, ka viņi paši to izdomājuši, ka viņi ir skaisti arī tādi, kā pamostas...» viņa nosmej.

Mārtiņš PŪPOLS, modes dizainers:

− Rozā krāsa, mežģīnes un lietussargs ar cakiņām nemaz neliecina, ka šī jaunkundze sastopama ledus hallē, intervējot skarbos hokeja večus. Manuprāt, Karīna ar savu sievišķību spēj iedvesmot, liekot mūsu hokejistiem uzsmaidīt arī drūmā brīdī... Varu iedomāties, cik daudz reižu viņas tēlu ir komentējuši skatītāji hokeja hallē, jo Karīna ir ļoti simpātiska jauna sieviete, kura prot izcelt savu sievišķību.

Viņas stils ir meitenīgs, un tas ir interesants kontrasts viņas ikdienas darbam. Skaidrs, ka uz hokeja spēlēm viņai vajadzētu izvēlēties ko lietišķāku, – lai neliktu mūsu sportistiem lieki nervozēt...