Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Nekad nebūs glancētas

© F64

"Apbrīnoju tās meitenes un sievietes, kas katru dienu izskatās tik skaistas kā no veikala skatloga! Tas taču ir šausmīgi grūti, es to zinu," saka LNT šovā "Dziedošās ģimenes" iepazītā jaunā dziedātāja Rūta Dūduma.

Bet viņas mamma Ira Dūduma piebilst, ka viņas nekad nebūs "glancētas". "Jo mēs esam ļoti vienkāršas un patiesas, un mūsu būtība atspoguļojas arī mūsu ģērbšanās stilā."

Ira Dūduma priecājas, ka šova skatītāji pamanīja, ka viņas ir ļoti patiesas – gan savās dziesmās, gan emocijās, gan skatuves un ikdienas apģērbā. Un abas tikai pasmaida, kad Rūtai dažkārt tiek pārmests kāds lieki pateikts vārds. "Jo mēs tādas esam: ko domājam, to runājam! Un, esot uz skatuves, ne mirkli nedomājam, vai smuki izskatāmies. Ja mūs tas uztrauktu, būtu ļoti grūti," domā Rūtas mamma.

Ļaujas garastāvoklim

"Izvēloties ikdienas apģērbu, ļauju vaļu garastāvoklim: vienudien gribu uzlikt skaistu žabo, citudien gribu būt klasiskā žaketītē, bet šodien, piemēram, gribēju uzvilkt kleitiņu," smaida Ira Dūduma, kuras ikdiena paiet, Mārupes kultūras nama direktores un novada domes deputātes pienākumus pildot, – tad, protams, viņas apģērbā vairāk dominē klasiskais stils. Savukārt pārējā laikā bijusī grupas Modo soliste, kas agrāk uzstājusies dažādos sastāvos ar Latvijas spilgtākajiem mūziķiem, joprojām muzicē ar savu dzīvo grupu un aktīvi līdzdarbojas Noras Bumbieres fonda aktivitātēs, dziedot kopā ar Žoržu Siksnu, Viktoru Lapčenoku, Daigu Petkeviču, ar Margaritu un Ojāru.

"Es arī ģērbjos pēc noskaņojuma un noteikti neiekļaujos vienā stilā, jo man patīk eksperimentēt ar apģērbu," mammas stāstījumu turpina Rūta, sakot, ka dažkārt viņa savelk mugurā tik daudz visa kā, ka vairs nav pārliecināta, vai tas vispār iet kopā. Bet jauniete tā jūtas labi un domā: ja pašai patīk, tad viss ir kārtībā! Rūtas ikdiena savukārt saistīta ar studijām RPIVA 1. kursā, kora mēģinājumiem un aktīvu muzicēšanu.

Vājība uz džinsiem

Dūdumas apgalvo, ka viņas neskrien pakaļ brendiem un modes aktualitātēm, tomēr cenšas iet līdzi laikam, meklējot un atrodot to, kas piestāv tieši viņām. "Mēs bieži ejam kopā iepirkties, taču mums abām nepatīk staigāt pa veikaliem – sāk sāpēt galva, ir karsti, nav gaisa," savas sajūtas Rīgas lielveikalos raksturo Rūta, un mamma, meitu papildinot, atklāj, ka abām patīk pašiverēt pa lauku veikaliņiem. Piemēram, aizbraucot uz Remti pie omes.

Rūta stāsta: viņas drēbju skapis ir pārbāzts, daudz kas netiek valkāts, un nereti ir tā, ka liekas, – vispār nekā taču nav ko vilkt mugurā! "Man ir vājība uz džinsiem, to man ir ļoti daudz, taču, kad kādi jāizvēlas, liekas, ka nepatīk nekas," viņa smej un izstāsta, ka pat tajās reizēs, kad kopā ar mammu brauc uz veikalu nopirkt, piemēram, kādu jaunu kleitiņu vai krekliņu, viņas garderobe papildinās... atkal ar jauniem džinsiem.

Zeķbikšu periods

Rūtas mamma, klausoties meitas stāstītajā, pēkšņi saprot, ka viņas garderobe gan ir sabalansēta: ir atstāti mīļi džinsi, divas adītas jakas – balta un pelēka. "Patiesībā, man tagad sācies svārku, kleitu un zeķbikšu periods: pagājušonedēļ iegāju veikalā un nopirku sev sešus pārus labu zeķbikšu. Vienkārši tā gribējās!" Ira Dūduma neslēpj savas sievišķīgās vājības un pati secina, ka šādas izpausmes sevī atkal atklājusi līdz ar dalību šovā. "Mēs tur iekļuvām pareizajā savas dzīves brīdī. Jau ejot uz atlasi, ne mirkli nedomājām par uzvaru, bet tikai par to labsajūtu, ko mums sniedz mūzika un dziesma. Un domāju, ka šova laikā mēs to parādījām," saka Ira Dūduma, piebilstot, ka šovs viņām abām devis neaizmirstamas emocijas. "Ir sākusies kaut kāda ļoti laba enerģijas apmaiņa, un es domāju, ka šodien, kad cilvēkiem pietrūkst pozitīvu emociju, tas mums visiem dod daudz laba."

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Ira un Rūta ir atradušas sevi mūzikā un lieliski prot papildināt viena otru.

Skatuves tērpus gan es dziedātājām ieteiktu izvēlēties ar interesantām faktūrām, rakstiem, uzdrukām.

Nevajag baidīties eksperimentēt, jo, piemēram, etniskā raksta kleitās Ira un Rūta kopā izskatās vienkārši lieliski!