Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Skanīgās Brūveru ģimenes krāsainajā skapī

© F64

Tas, kā ik svētdienas vakaru šovā "Dziedošās ģimenes" izskatās skanīgā Brūveru ģimene no Mārupes, ir nevis mammas Līgas, bet smaidīgās Saulītes nopelns – tā Kristu iesaucis šova vadītājs Lauris Reiniks, un šis apzīmējums sešpadsmitgadīgajai Mārupes vidusskolas 11. klases skolniecei ļoti piestāv. Tieši viņa ir Brūveru ģimenes skatuves "stiliste".

Šovā Dziedošās ģimenes Brūveru dzimtu pārstāv mamma Līga, viņas meita Krista (16) un dēls Roberts (20), kā arī abu jauniešu brālēns Otto (19). Līga ir mūzikas un mākslas terapijas speciāliste, mūzikas skolotāja un Mārupes estētikas skoliņas Namiņš direktore. Arī visi trīs jaunieši ir mācījušies mūzikas skolās un turpina to darīt: Roberts (20) studē J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Otto mācās Jūrmalas mūzikas vidusskolas pēdējā klasē, bet Krista pirms trim gadiem pabeigusi P. Jurjāna mūzikas skolas flautas klasi. Līdz šim viņi piedalījušies dažādos konkursos, spēlējuši un dziedājuši gan katrs atsevišķi, gan visi kopā savu vecāku un vecvecāku priekam, bet nu viņi ar savām dzidrajām un skanīgajām balsīm priecē visu Latviju.

Puķu bērns

"To, kā izskatīsimies uz skatuves, mēs izdomājam paši. Ir labi, ja kas atrodas pašu skapī, ja nav, tad lūdzam radu un paziņu palīdzību," saka Krista, nenoliedzot, ka ģimenē gadās arī strīdi: to es nevilkšu... tas man nepiestāv! "Bet vienalga visi klausa Kristiņu, jo viņa ir mūsu ģimenes tērpu māksliniece," smaidot piebilst mamma Līga, par sevi sakot, ka viņa ir visīstākais puķu bērns, māksliniece, ar vēju matos, un viņa varētu iziet uz skatuves arī vīzītēs, garos brunčos un satinusies lakatos, un arī tā justos labi – jo ar vēju matos vieglāk dzīvi esot dzīvot.

"Bet man patīk pie tā piedomāt, kā mēs kopā izskatāmies," turpina Krista un saka, ka viņa ģimenē laikam visvairāk interesējas gan par stiliem, gan aktualitātēm modes pasaulē.

"Kristiņa jau divarpus, trīs gadu vecumā zināja, kuru kleitiņu vilks, kuru nevilks – viņai ļoti agri bija savs viedoklis," atminas Kristas mamma. "Robčikam ilgāk varēju kaut ko ieteikt, bet nu jau viņš arī ir pieaudzis. Arī mazais Albertiņš savos četros gados jau pats zina, kā grib ģērbties. Nu jā, Krista un Alberts ir ļoti līdzīgi – abi ir Auni, ar radziņiem, ar ļoti izteiktiem raksturiņiem," mīļi smaida mamma Līga.

Vai vista, vai gailis

"Jau esam pietiekami pieauguši, lai paši saprastu, kas mums piestāv un labi izskatās, tāpēc katrs pats rūpējamies par savu stilu," saka Roberts un piebilst, ka mammai padomu vairs neprasa. Jaunietis stāsta, ka viņam patīk apģērbs, kas izceļ augumu, un viņš pats secinājis, ka nu viņa garderobē pēdējā laikā dominē nevis tik iemīļotie T krekli, bet krekli ar garām piedurknēm. "Vecums mainās, un stils tam līdzi. Tas paliek pieklājīgāks," nosaka jaunais mūziķis.

Viņa brālēns Otto stāsta, ka viņam svarīgi neizskatīties pārāk vecmodīgi. Viņš necieš staigāt pa veikaliem un turp dodas vien galējas nepieciešamības gadījumā. "Es nevaru ieiet veikalā un paņemt pirmo, kas pa rokai. Man vajag visu kārtīgi izvērtēt, salīdzināt, un tikai tad es varu izdarīt galīgo izvēli," tik atbildīgs apģērba izvēlē ir Otto.

Augstpapēžu kurpes

Savukārt žilbinoši daiļā Brūveru ģimenes vienīgā meitene savu stilu rūpīgi meklē, savā ikdienā izmēģinot būt gan sportiski aktīva, gan klasiski eleganta, gan meitenīgi koķeta. Un savos 16 gados Krista jau iemīļojusi augstpapēžu kurpes un apgalvo, ka ļoti ērti jūtas pat uz 12 centimetru augstiem papēžiem.

"Mana darba specifika gan neļauj nēsāt tik augstus papēžus," sarunā iesaistās mamma, paskaidrojot, ka viņas ikdiena Mārupes Namiņā paiet kopā ar maziem bērniem, ar bērniem ar īpašām vajadzībām. "Tāpēc man vajag ērtus apavus, lai varu rāpot pa grīdu, lēkt kā kalnu kaza, dejot un iet rotaļās. Savukārt, ja ir kādi svētki, es attiecīgi esmu vai vista, vai gailis, vai namiņš, bet Jāņos es mūžīgi emu tautastērpā ar akordeonu," stāsta Brūveru ģimenes mamma, piebilstot, ka viņas ģērbšanās stils tiek noteikts "pēc ieprasījuma".

Saistītās ziņas