Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Māja \ Interjers

Profesionalitāte un kvalitāte

Ir saprotama vēlme dzīvot tīkamā un sakārtotā vidē. Tādā mājā, kas piesaista ar fasādi, kvalitatīvu jumtu un iekštelpu dizainu.

SIA A. J. Dzilna kolektīvs ir pārliecināts, ka cilvēki, kuri saprātīgi plānojuši ģimenes budžetu, arī pašlaik var atļauties gan celt, gan remontēt savu māju.

"Mēs esam izveidojuši uzņēmumu, kas klientiem piedāvā ne tikai uzklāt kvalitatīvu māla dakstiņu jumtu, bet piedāvājam arī savus pakalpojumus interjera un eksterjera izveidē. Personiski cienu un tāpēc arī klientiem iesaku dabīgas lietas. Viena no tādām ir māla dakstiņu jumti. Arī interjeram rekomendēju maksimāli izmantot dabīgo. Nav sliktu materiālu – ir vietā vai nevietā izmantoti.

Mūsu firmas priekšrocība: varam piedāvāt visu vienā. Uzcelsim jumta konstrukcijas, uzklāsim segumu, izbūvēsim jumta stāvu. Ja klients vēlēsies, izveidosim interjeru un labiekārtosim teritoriju. Izdarīsim visu, jo strādājam ciešā sadarbībā gan ar elektriķiem, gan apdares meistariem un galdniekiem," saka interjera un dizaina speciāliste Ilze Sauleskalne.

Viņa desmit gadus strādājusi vēsturisko interjeru izpētē un projektēšanā un ir pārliecināta, ka vēsturiskajās ēkās vajadzētu lietot tradicionālas apdares metodes un materiālus. Dabīgi materiāli, kādus lietoja vēsturisko ēku būvniecībā un iekārtošanā, arī mūsdienās celtā ēkā rada omulīgu dabiskumu un organisku vidi.

Nederēs visām ēkām

Māla dakstiņu klājums nederēs katrai mājai. Pirms sākt renovāciju, SIA A. J. Dzilna jumiķis Ainārs Leilands iesaka klientiem apsvērt budžetu: cik var atļauties tērēt jumta segumam, logu un durvju nomaiņai, fasādes krāsošanai, iekštelpām.

"Vispirms vajadzētu novērtēt ēkas tehnisko stāvokli. Iesakām un palīdzam izvēlēties izdevīgāko variantu. Ja klientam budžets ir pietiekami elastīgs, var atjaunot jebkuru ēku. Ir gan jānoskaidro, vai mājai nav īpašs statuss – arhitektūras vai vēstures piemineklis, jo tad būs citi nosacījumi un prasības. Vēsturiskās būvēs nenoliedzami ir sarežģītāk strādāt. Der zināt, ka renovēt un celt pilnīgi no jauna nav viens un tas pats. Tādu speciālistu, kas spēj renovēt mājas, ir maz, jo vajadzīga lielāka pieredze," saka A. Leilands.

Dakstiņu priekšrocības

Joprojām ir cilvēki, kas uzskata, ka māla dakstiņi ir smagi. Pēc tehniskajiem noteikumiem, jebkura veida jumtam jāiztur vējgāzes un sniega sanesums 240 kilogrami uz vienu kvadrātmetru. Kvadrātmetrs māla dakstiņu sver no 25 līdz 45 kilogramiem. Ja jumts ir pareizi konstruēts un izbūvēts, tāds smagums ir nieks. Māla dakstiņu kvadrātmetra izmaksas ir no sešiem latiem.

A. Leilands zina teikt, ka māla dakstiņu segumam nav mīnusu. Bet plusus nosaka kalpošanas ilgums – vienreiz uzklāj, un miers. Turklāt dakstiņi ir ugunsdroši un tos var izmantot atkārtoti. Ja šāds jumts jāremontē, atliek nomainīt tikai bojātos dakstiņus. Māla dakstiņus klāj jumtiem no 15 grādu slīpuma, un šo darbu var veikt jebkurā gadalaikā.

Visi svarīgi

"Cenšamies ieteikt piemērotākos materiālus, uzsvaru liekot uz dabīgiem materiāliem. Ir svarīgi, lai ēkas arhitektūra, būvdetaļas un izmantotie materiāli respektētu apkārtni. Interjers būs organiskāks, ja saliedēsies ar vidi un ēkas kopējo stilu. Veidojot mājokļa interjeru, būtiska ir klienta uzticēšanās. Pārsvarā cilvēki ir konservatīvi, baidās izmēģināt ko jaunu. Pašlaik modē ir pilnīgi viss – omulīgie 30. gadi, novatoriskie 60., psihedēliskie 70., elektroniskie 80. gadi. Pašai mīļš ir jūgendstils un tuva eklektika – dažādu stilu sadzīvošana. Vēlos apgāzt mītu, ka interjera dizains ir ekskluzīvs pakalpojums – arī ar nelieliem līdzekļiem savu mājokli var iekārtot gaumīgu un tīkami," saka I. Sauleskalne. rofesionalitāte, kvalitāte un individuāla pieeja ikvienam klientam – tie ir trīs vaļi, uz kuriem balstās SIA A. J. Dzilna.