Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Māja \ Interjers

Borga metāla jumtus klāj visos gadalaikos

Lai arī kādi būtu laiki, māja bez jumta pastāvēt nevar. Gan renovējot ēku, gan ceļot jaunu, jumts ir viena no vissvarīgākajām lietām.

Jumtam jāpievērš vislielākā uzmanība, tajā jāiegulda arī līdzekļi, jo kļūdu novēršana izmaksās dārgi. Otra ļoti svarīga lieta ir mājas pamati.

Borga ir Zviedrijas privātā kompānija ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi plānā tērauda profilēto lokšņu ražošanā un tirdzniecībā. Firma piedāvā klientiem jumtu seguma un sienu pārklājuma profilētās loksnes, komplektējošos elementus, lietus ūdens noteku sistēmu un citus ar tērauda apšuvumu saistītus materiālus.

Borga ir labi pazīstama firmas zīme Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, kā arī Slovākijā, Polijā, Čehijā, Baltkrievijā un Lietuvā. Kompānijas piedāvāto materiālu kvalitāte atbilst Eiropas standartiem. Visiem izstrādājumiem tiek piešķirta rakstiska desmit gadu garantija.

Der visām būvēm

Metāla jumtu klājumi ar savu ilgo kalpošanas mūžu pazīstami jau gadsimtiem ilgi. To mehānisko īpašību dēļ šādus jumtus var klāt gandrīz visām būvēm. Minimālais jumta slīpums – sākot no astoņiem grādiem. Progresējot tehnoloģijām, panākta arī spēcīgāka metāla aizsardzība pret apkārtējās vides agresīvo iedarbību. Pagājušā gadsimta sākumā kā aizsardzību izmantoja cinka pārklājumu, bet pašlaik metālu bez cinka vēl pārklāj ar pasivācijas slāni, kas noņem cinka taukainumu. Tālākajā ražošanas procesā pēc tam klāj grunts slāni, pašās beigās uzliek virsējo pārklājumu. Tas var būt dažāda biezuma, stiprības un krāsas – atkarībā no klienta pirktspējas.

Borga piedāvā jumtu segumus ar virsējo poliestera (P30), matēta poliestera (Matt P35) vai pural (HBP50) pārklājumu. Visi pārklājumi ir uzklāti rūpnieciskā procesā, kas nodrošina materiāla ilgmūžību. Laboratorijas testi parāda, ka šāds materiāls kalpo līdz pat 70 gadiem.

Labāka noturība

Materiāla gludais pārklājums garantē, ka ir panākta labākā noturība pret aizaugšanu salīdzinājumā ar citiem jumta segumiem. Sevišķi svarīgi tas ir, ja ēka atradīsies tuvu mežam vai netālu augs daži lieli koki. Vēl viens pozitīvais faktors – metāla jumta seguma mazais svars. Materiāls sver tikai aptuveni 4,5 kg/m2, bet citi jumta seguma veidi var sasniegt pat 40 kg/m2 un vairāk, piemēram, betona dakstiņi. Turklāt, pateicoties jumta seguma gludajai virsmai, uz tā gandrīz nemaz neturas sniegs, līdz ar to tiek iegūts ievērojams slodzes atvieglinājums uz ēkas sienām un pamatiem. To it sevišķi svarīgi ievērot, ja mājā plānots veikt renovāciju, izbūvējot ēkai otro stāvu. Ēkas pamatus aprēķina konkrētai slodzei. Der iegaumēt, ka ar gadiem to nestspēja samazinās, nevis pieaug. Tāpēc, renovējot ēku, slodzi uz pamatiem vajadzētu samazināt, bet ne palielināt.

Zema temperatūra neietekmē

Borga jumta seguma montāžu var veikt ziemā, jo zema temperatūra neietekmē materiāla un tā klāšanas kvalitāti.

Bieži klienti vaicā: vai metāla, konkrēti Borga, jumti ir dārgi?

Salīdzinājumā ar materiāla ilgmūžību metāla jumts ir visnotaļ demokrātisks risinājums. Potenciālajam klientam svarīgs ir arī fakts, ka loksnes tiek izgatavotas tieši viņa mājas jumtam nepieciešamajā garumā, līdz minimumam samazinot iespējamos atgriezumus. Veidojot jumta apakšklāju, nepieciešama tikai latojuma izveide, kas atkal iznāks lētāks un vieglāks, ja salīdzina ar pilno apakšklāju (dēļi vai OSB plāksnes).

Šajā sezonā SIA Borga klientiem piedāvā metāla dakstiņa profilu Elegant, kuru cena ir, sākot no 3,99 latiem par kvadrātmetru (ar PVN). Nepieciešamo izejmateriālu aprēķinus, kā arī konsultāciju par jumtiem kompānija sniedz bez maksas. Viss, kas ikvienam klientam nepieciešams, dodoties uz Borga ofisu, – paņemt līdzi precīzus savas mājas jumta izmērus un būt skaidrībā par vēlamo krāsu. Speciālisti ir pārliecināti, ka par pārējo noteikti izdosies vienoties.

Uz tikšanos Borga ofisos Rīgā, Ganību dambī 23a (tālrunis 67382090), Valmierā, Pleskavas ielā 9, un Bauskā, Salātu ielā 25! Vairāk informācijas www.borga.lv n

Publikācija sagatavota sadarbībā ar Borgalita filiāles Latvijā direktoru Andri Otmanu.

***

Noderīgi

Borga ražo plānā tērauda profilētās jumta un sienas apdares loksnes.

Klientiem piedāvā arī jumtu komplektējošos elementus, lietus ūdens noteku sistēmas un citus materiālus.

Visiem izstrādājumiem ir 10 gadu rakstiska garantija.

Kompānija piedāvā jumtu segumus ar virsējo poliestera, matēta poliestera vai pural pārklājumu.

Šādi pārklājumi kalpo pat 70 gadu.

Jumta segumam ir gluda virsma, uz tā neturas sniegs, kas samazina slodzi uz ēkas pamatiem un sienām.

Var klāt ziemā, jo zema temperatūra neietekmē materiāla kvalitāti.