Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja

MEKLĒ MĀJAS: Četrkājainie draugi ilgojas pēc saimnieka

21. februārī, palīgos saucot glābējus, Ādažu pašvaldības policijas vīri pašaizliedzīgi steidza no kūstošā un saplaisājušā ledus glābt suņu opi, kuram ķepas slīdējušas uz visām pusēm un kurš jau bijis ļoti tuvu stindzinošajam ūdens atvaram. © Publicitātes foto

Suņi, kas pašlaik mīt ptversmē

21. februārī, palīgos saucot glābējus, Ādažu pašvaldības policijas vīri pašaizliedzīgi steidza no kūstošā un saplaisājušā ledus glābt suņu opi, kuram ķepas slīdējušas uz visām pusēm un kurš jau bijis ļoti tuvu stindzinošajam ūdens atvaram. Tas viss notika Ādažos uz Vējupes pie «Mālnieku» mājām. Ādažnieki, lūdzu, ieskatieties, varbūt jūs zināt, kurās mājās mitis šis vācu aitu suņa tipa rējējs, kurš noteikti jau pārkāpis 10 gadu vecuma slieksni, un sazinieties ar īpašniekiem vai ar patversmi! Rīgas Labās mājas: 26617636.

Arsus ir enerģisks, vidēja auguma suņu jauneklis. Rējējam vajadzīgs saimnieks, kuram būs laiks ar suni nodarboties, abiem kopā doties uz suņu skolu, lai apgūtu paklausību un savstarpējo sapratni. Adopcijai suns tiks atdots tikai ļaudīm, kuri dzīvo privātmājā ar slēgtu sētu, voljēru vai radiosētu; ķēdes dzīvi nepiedāvāt. Suns ir labestīgs, draudzīgs, aktīvs. Tukuma patversme: 26885916.

Šis nav spociņš, bet gan garu mūžu saimnieka azotē nodzīvojis suņuks, kurš nez kāpēc nonācis uz ielas. Cerot, ka nevis apzināti izmests, bet tikai vecuma dēļ zaudējis spējas orientēties pasaulē un paša spēkiem atrast ceļu mājup, lūdzam jelgavniekus: ieskatieties! Suņu opītis atrasts 17. februārī Lāču ielā Jelgavā. Tas ir neliela auguma ar pelēcīgu pusgaru kažociņu. Jelgavas patversme: 25466077.

15. februārī vilkveidīgais, staltais, gados pajaunais suņu puisis atrasts Ogrē, Lībiešu ielas apkārtnē. Saimniek, lūdzu, pamani, ka tava pagalmā sardziņš paņēmis brīvsoli, un meklē viņu! Šoreiz ir viegli atrast, jo suns jau nogādāts patversmē. Ogres ķepas: 26342330.

Latvijas dzinēja tipa, bet var arī teikt - divu takšu lieluma suņvīrelis Maksis ir jaunas ģimenes meklējumos. Rējējiņš ir labdabīgs, aktīvs, piemērots dzīvei iekštelpās, aktīviem saimniekiem. Iespējams, Maksim piemīt arī medību instinkts, tāpēc, ja mājās ir mazi dzīvnieciņi vai putni, vispirms vajag pārliecināties, vai starp visiem kustonīšiem būs draudzība. Saldus patversme: 29391282.

Džesika ir vācu aitu suņa tipa kucīte - draudzīga, sirsnīga, aktīva. Nav adoptējama tikai kā sargsuns ķēdē, bet gan kā pilntiesīgs ģimenes loceklis, ar kuru kopā brīvo laiku vadīt, doties pastaigās, Džesiku arī dažādām suņu gudrībām pamācot. Saldus patversme: 29391282.

Gulbenē jau kādu laiku klaiņojis šis spēka mitriķis - paliela auguma melnruds skaistulis. Turklāt viņš klīdis, līdzi velkot pie kaklasiksnas pieāķēto pavadas galu. Vai tad tiešām neviens nav pamanījis, ka pastaigas laikā suns pamucis?! Raksturā jaukais rējējs nu nogādāts patversmē. Alūksnes Astes un ūsas: 29477535.

Bēšīgais skaistulis ir vidēja auguma aktīvs, dzīvespriecīgs un noteikti audzināms suņu jauneklis vecumā līdz diviem gadiem. Piemērots dzīvei privātmājā ar slēgtu pagalmu un saimniekiem, kuri gatavi suni skolot. Smukais rējējs ir diezgan neaudzināts aktīvists un auša, vienlaikus spējot būt arī mīļš un sabiedrisks. Rīgas Labās mājas: 26617636.

Mazā auguma, var pat teikt - pārauguša toiterjera lieluma sunīte bāreņos palikusi pēc saimnieces nāves. Musja, kuras vecums ir 6-7 gadi, patversmē pacietīgi gaida savu jauno omīti, kurai klēpī pagulēt, kopā lēnītēm pastaigās doties, mīļi pavakarēt. Jārēķinās vien, ka Musja uzreiz par draudzeni nekļūs - kamēr sunīte pieradīs pie sava jaunā cilvēka, būs vajadzīga pacietība un mīlestība. Rīgas Labās mājas: 26617636.

Septiņus gadus vecā vilkveidīgā sunīte Ričija jau ilgāku laiku it kā dzīvojusi viena pati ķēdē kādā neapdzīvotā lauku mājā. Kāpēc dzīvnieks pēkšņi kļuvis lieks, nav saprotams, jo vismaz pēc suņa pases redzams, ka iepriekš Ričija regulāri tikusi vakcinēta, attārpota, atblusota, ir sterilizēta… Piemērota dzīvei privātmājā ar slēgtu pagalmu - ir labdabīga, mīļa, uzticīga. Ideāli piemērota arī padzīvojušiem ļaudīm kā draugs un kompanjons. Rīgas Labās mājas: 26617636.