Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Dzīvnieku patversme vēsta par kādu satraucošu tendenci

© Publicitātes foto

Patversme "Mežavairogi" vēršas ie sabiedrības.

"Pašreiz vēlamies pastāstīt par kādu uztraucošu tendenci, kura parādījusies pēdējo mēnešu laikā. Ļoti bieži mājas mīluļi nonāk patversmē pašu saimnieku nodoti. Patversmē mums nākas konstatēt, ka suns kož un uzvedas neadekvāti. Un te izkristalizējas milzīga problēma - visiem skaidrs, ka bērni jāaudzina, bet suņus cilvēki grib saņemt ar komisāra Rekša intelektu, neieguldot tajā ne kripatu pūļu. Mājas suņiem nereti trūkst elementārākā- socializācijas, audzināšanas un veterinārās aprūpes.

Rezultātā patversmes kinologam un darbiniekiem nākas mācīt mājas suņiem, kuri nonākuši patversmē, elementāras lietas- saprast, kas ir kakla siksna, iet pie pavadas, neuzbrukt kopējam, nebaidīties no ikviena cilvēka u.t.t.

Mēs uzstājam, pirms ņemt suni- padomāt! Padomāt, vai jums ir pietiekamas zināšanas, ko tas īsti nozīmē, ja tev pieder suns. Padomāt, vai būs pietiekami finanšu līdzekļu ēdināšanai, audzināšanai, aprūpei. Padomāt, vai būs pietiekami daudz laika, lai nodarbotos ar jauno ģimenes locekli.

Patlaban patversmē ir 11 kucēni, kuriem akūti vajadzīga barība - gan sausā, gan konservi. Patversme ir pārpildīta, jo daudzi savus mīluļus aizmirst paņemt mājās. Adoptēšana ir gandrīz apstājusies. Krīze! Cilvēki baidās uzņemties atbildību par vēl vienu ģimenes locekli, nezinot, kā izdzīvos ziemā…

Mēs ļoti gaidām suņukiem atbildīgus adoptētājus, kuri sapratīs, ka mazais astainis nav mīkstā rotaļlieta, kuru var nolikt uz dīvāna un aizmirst. Ludzu, ja plānojat iegādāties sunīti nākotnē, apsveriet iespēju, to izdarīt tagad…," raksta "Mežavairogi".

Mežavairogi, 24422440

Mūsu darbību atbalstīt var:

Biedrība Dzīvnieku patversme Mežavairogi

Swedbank

LV37HABA0551037004366

Pay pal: patversme@mezavairogi.lv