Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Piecgadīga meitenīte ieēd žurku indi

Pirmdien notikuši vairāki nelaimes gadījumi, kad atkal cietuši mazi bērni. Tukuma novadā Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi sniedza palīdzību piecus gadus vecai meitenei, kas pieaugušajiem nemanot piekļuvusi žurku indei un ieēdusi to.

Pēc pirmās palīdzības sniegšanas bērns nogādāts Tukuma slimnīcā. Savukārt septiņus gadus vecs zēns kopā ar tēvu vakar pēc palīdzības griezās NMP dienesta brigādes punktā Saulkrastos. Zēnam uz sejas bija uzlijusi etiķa esence, radot sejas ķīmisku apdegumu. NMP dienesta brigāde cietušo nogādāja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Bauskā divus gadus vecs bērns vakar iebāza degunā gliemežvāku. NMP dienesta brigāde bērnu nogādāja Bauskas slimnīcā, kur svešķermenis veiksmīgi izņemts no deguna.

Aizvadītajā diennaktī NMP dienesta brigāžu mediķi izbraukuši 1007 izsaukumos, no kuriem 123 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām un negadījumiem, nra.lv uzzināja NMP dienestā.

Šodien, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, mediķi atgādina, ka lielāka daļa nelaimes gadījumu un traumu bērniem, ir novēršami un notikuši pieaugušo nepietiekamas uzmanības un piesardzības dēļ. NMP dienesta brigādes ik dienu izbrauc izsaukumos pie bērniem un sniedz palīdzību, visbiežāk tie ir pirmsskolas vecuma bērni, kuri iedzēruši kādu indīgu šķidrumu, ieēduši dzīvībai bīstamu vielu, applaucējušies vai citādi mājās ieguvuši nopietnas traumas. NMP dienesta mediķi kārtējo reizi aicina vecākus neatstāt bērnus bez uzraudzības un parūpēties par to, lai samazinātu riskus, ka ar bērnu var notikt kāda nelaime.