Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgas būvvalde par patvaļīgi izbūvētām atzinusi jau 100 autostāvvietas

© f64.lv

2.lapa

Žūka atklāja, ka visu to autostāvvietu īpašniekiem vai pārvaldītājiem, kam par patvaļīgu teritorijas ekspluatēšanu neatbilstoši funkcijai ir sagatavots atzinums, ir piemērots arī administratīvais sods. Par pirmreizēju pārkāpumu vidējais sods juridiskai personai ir no 2000 līdz 2500 eiro, bet fiziskai personai - no 800 līdz 1000 eiro. Ja šis pārkāpums tiek konstatēts atkārtoti, soda nauda pieaug, informēja Žūka.

Jau tika ziņots, ka marta sākumā Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs informēja, ka liela daļa autostāvvietu Rīgā ir nelikumīgas.

Vircavs minēja, ka līdz martam Rīgas centrā bija pārbaudītas 110 autostāvvietas. No tām aptuveni 70 nebija izņemtas būvatļaujas, un no būvniecības viedokļa tās bija likvidējamas.

Kā skaidroja amatpersona, ja šo stāvvietu īpašnieki neliksies par situāciju ne zinis, nesakārtos dokumentāciju un neaprīkos stāvvietas atbilstoši prasībām, tiks spriests par to likvidēšanu.

Kā pastāstīja Vircavs, autostāvvietām problēmas ir ne tikai ar dokumentāciju, bet arī ar atbilstošu prasību ieviešanu, piemēram, tām ir jābūt cietajam segumam, jāievēro noteikts attālums līdz kaimiņu zemesgabalam, sasniedzot noteiktu automašīnu daudzumu, ir jābūt pieslēgumam pie notekūdeņu kanalizācijas sistēmas.

Ja būvvalde pārbaudes veiks ārpus centra, Vircavs prognozēja, ka situācija būs vēl sliktāka.