Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgas būvvalde par patvaļīgi izbūvētām atzinusi jau 100 autostāvvietas

© f64.lv

Rīgas pilsētas būvvalde līdz šim apsekojusi 206 galvaspilsētas autostāvvietas un teju pusi jeb 100 no tām atzinusi par patvaļīgi izbūvētām, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žūka.

Viņa informēja, ka Rīgas pilsētas būvvalde darbu ar nelegālajām autostāvvietām veic nepārtraukti. Laika ierobežojumus nosaka Administratīvā procesa likumā noteiktās dokumentācijas sagatavošana, tādēļ patvaļīgi funkcionējošās autostāvvietas tiek apzinātas un likvidētas pakāpeniski.

Žūka uzsvēra, ka būvvaldes mērķis ir panākt autostāvvietu pārveidošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, nevis tās slēgt. Būvvaldes darbs ir vērsts uz to, lai autostāvvietās tiktu ievērotas prasības, kas attiecas gan uz cietā seguma ieklāšanu, gan notekūdeņu atbilstošu novadīšanu, gan uz teritorijas apzaļumošanu, kā arī blakus esošo ēku iedzīvotāju interešu ievērošanu. Žūka minēja, ka par to likvidēšanu tiek spriests tikai tad, kad autostāvvietu īpašnieki nereaģē uz pilsētas būvvaldes norādījumiem izbūvēt šīs stāvvietas likumīgi, ievērojot visas noteiktās prasības. Taču ir arī autostāvvietu īpašnieki, kas vēršas pilsētas būvvaldē, lai konsultētos ar speciālistiem un pakāpeniski legalizētu stāvvietu, līdz ar to, ja būvvalde konstatē, ka tiek panākta abpusēja komunikācija, tā dod laiku teritorijas atbilstošai labiekārtošanai.

Žūka pastāstīja, ka nelegālo autostāvvietu ir daudz un to skaits apsekošanas laikā turpina pieaugt. No šobrīd kopumā apzinātajām 206 autostāvvietām 100 ir atzītas par patvaļīgi funkcionējošām. Šobrīd būvvalde ir aizvērusi četras stāvvietas, bet sešas savu darbību izbeigušas labprātīgi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā