Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pacientus informē par plānveida operāciju atsākšanu Rīgas 2. slimnīcā

© Jānis Saliņš / F64

No nākamās nedēļas Rīgas 2. slimnīcā ķirurgi atsāks veikt plānveida operācijas, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve. Visi pacienti, kuriem bija ieplānotas operācijas, ir apzināti, informēti un tiks operēti atbilstoši grafikam.

Jau ziņots, ka janvārī, pieaugot kritienos uz slidenajām ielām gūto traumu skaitam, traumatoloģijā un ortopēdijā specializētajā Rīgas 2. slimnīcā veidojušās garākas rindas uz pakalpojumiem, ko pati slimnīca raksturojusi kā ārkārtēju situāciju.

No 18. līdz 26.janvārim tika atceltas plānveida operācijas, izņemot endoprotezēšanas operācijas. Vēlāk ārkārtējo situāciju pagarināja un lēma plānveida operācijas neveikt līdz 2.februārim.

Jau iepriekš tika ziņots, ka kritienos gūto traumu pieaugums atstāj iespaidu uz visu traumatoloģijā un ortopēdijā specializētās slimnīcas darbību - pieaug gaidīšanas laiks traumpunktā, pagarinās ambulatoro konsultāciju rindu garums.

Kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, SIA "Rīgas 2.slimnīca" reģistrēta 1994.gadā. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.

Tā pamatkapitāls ir 1,3 miljoni eiro.

Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 9,86 miljonu eiro apgrozījumu un 330 000 eiro zaudējumiem.

Rīgas 2.slimnīca ir vienīgā ārstniecības iestāde Daugavas kreisajā krastā, kas sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību traumu gadījumos un plānveida ortopēdisko ārstēšanu dažādām kaulu un locītavu slimībām.