Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Hotel Garden Palace" strīds: Kas īsti noticis, kad viesnīca atsāks darbu?

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

2.lapa

Turpretim 9.augusta rītā viesnīcas telpās ieradušies pārstāvji no "Sun Seasons", kas apgalvo, ka viņiem ir noslēgts līgums par telpu nomu, un tie ar apsardzes darbinieku palīdzību izlika no viesnīcas "966 Freecom" cilvēkus un apsardzes darbiniekus, atsaucoties uz 31.jūlija Jelgavas tiesas lēmumu, kurā norādīts, ka Skudra nevar pārstāvēt "966 Freecom" tiesā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Šmits, viņa rīcībā esošie dokumenti liecina, ka "Sun Seasons" pārstāvji atrodas viesnīcas telpās likumīgi. Taču, atstājot telpas, Skudras pārstāvji esot paņēmuši līdzi visus dokumentus, kas atradušies viesnīcā, tādēļ patlaban notiek aktīvs darbs, lai tos atjaunotu. 8.augustā ar tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga palīdzību esot atjaunoti dokumenti par nomas tiesībām, un tikai tad uzņēmēja pārstāvji devušies uz viesnīcas telpām. Tas darīts tiesu izpildītājas Sandras Rundules pavadībā. Tikusi izsaukta arī policija.

Ar policijas palīdzību telpas lūgts atstāt arī tajā brīdī vienīgajai uz vietas esošajai viesnīcas iemītniecei, kura esot norādījusi, ka ir ar viesnīcas īpašniekiem saistīta persona. Šmits norādīja, ka uzņēmums ir iesniedzis iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu par reiderisma un uzņēmuma sagrābšanas mēģinājumu.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

"Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs skaidroja, ka atbilstoši tiesas lēmumam SIA "Garden Palace" ēku atstājis šā gada 27.jūnijā, savukārt "Sun Seasons" līgumu par ēkas nomu parakstīja šā gada 15.jūnijā. Turklāt līgums, pēc viņa teiktā, parakstīts ar "966 Freecom" vienīgo īpašnieku Panamā reģistrēto uzņēmumu "Stralis Investment AS".

"Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka viesnīcas "Hotel Grand Palace" telpas var atstāt tad, kad beidzas nomas līguma termiņš, proti, līdz 2022.gadam, vai kad ēkas īpašniekam ir izpildraksts par nomnieka izlikšanu no telpām.

Šmits uzsvēra, ka "966 Freecom" nav tiesību šādi rīkoties, jo "Sun Seasons" no telpām tiek mēģināts izlikt balstoties uz ar uzņēmumu nesaistītu tiesas lēmumu par iepriekšējā ēkas nomnieka SIA "Garden Palace" izlikšanu no telpām.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā