Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Hotel Garden Palace" strīds: Kas īsti noticis, kad viesnīca atsāks darbu?

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Viesnīca "Hotel Garden Palace" atsākt savu darbību un uzņemt pirmos viesus varētu šīs dienas beigās, šodien žurnālistiem pastāstīja viesnīcas ēkas Grēcinieku ielā 28, Rīgā, nomnieces SIA "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šmits.

Viņš norādīja, ka uzņēmums tāpat strādā pie tā, lai atjaunotu iepriekš SIA "966 Freecom" valdes priekšsēdētāja Ulda Skudras lauztos līgumus ar viesnīcu rezervēšanas vietni "booking.com".

Vienlaikus viņš sacīja, ka viesnīcu turpinās sargāt apsardze līdz brīdim, kad tiks atrisināta situācija ar SIA "966 Frecom" valdes priekšsēdētāju.

SIA "Sun Seasons" advokāts Aldis Liepiņš norādīja, ka iepriekš Skudras publiskais paziņojums par viesnīcas iemītnieces aplaupīšanu un izlikšanu ārpus "Hotel Garden Palace" telpām esot bijis nepatiess. Viņš skaidroja, ka tā bija viesnīcas darbiniece, kas strādāja pie tā, lai viesiem, kuri caur "booking.com" bija veikuši viesnīcā rezervāciju, tiktu nodrošinātas vietas citās naktsmītnēs.

Tāpat Liepiņš uzsvēra, ka viesnīcā nenotika bruņota pārņemšana un tajā netika turēti ķīlnieki, kā iepriekš bija vēstījis SIA "966 Freecom" valdes priekšsēdētājs. Pēc advokāta teiktā, cilvēkiem, kuri atradās viesnīcā, bija pieejami mobilie telefoni un viņi varēja brīvi atstāt viesnīcas telpas.

Kā skaidroja SIA "Sun Seasons" pārstāvis, galvenais konflikta cēlonis ir uzņēmuma parakstītais viesnīcas nomas līgums, kuru SIA "Sun Seasons" parakstīja ar SIA "966 Freecom" valdes locekli Aļonu Zaholulko. Liepiņš norādīja, ka viņa Skudras ieskatā nav tiesīga parakstīt līgumu, tādēļ viņš prettiesiski cenšas izlikt SIA "Sun Seasons" no viesnīcas telpām. Pēc Liepiņa teiktā, lai to varētu darīt, ir nepieciešams sākotnēji vērsties tiesā izpildraksta saņemšanai, kuru vēlāk īsteno ar tiesu izpildītāju.

SIA "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šmits aģentūrai LETA pastāstīja, ka Zaholulko ir SIA "966 Freecom" īpašnieces Panamā reģistrētās "Stralis Investment AS" pilnvarotā persona, ar kuru uzņēmums noslēdzis ēkas Grēcinieku ielā 28, Rīgā, nomas līgumu.

Taujāts, kādēļ oficiāli pieejamajās uzņēmumu reģistra datu bāzēs Zaholulko neparādās kā SIA "966 Freecom" valdes locekle, Šmits norādīja, ka Skudra to ir apstrīdējis, tādēļ pagaidām publiski nav pieejama informācija, kas to apstiprinātu.

Kā ziņots, vakar pēc plkst.20 Valsts policijas uzraudzībā tika atbrīvotas "Hotel Garden Palace" telpas.

Pirmdienas rītā tika apturēta viesnīcas "Garden Palace" darbība, kā arī no viesnīcas telpām tika izlikti visi tās viesi un darbinieki, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja strīdā par viesnīcu iesaistīto uzņēmumu pārstāvji - SIA "966 Freecom" valdes priekšsēdētājs Uldis Skudra un SIA "Sun Seasons" vadītājs Šmits.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

7.augusta rītā viesnīcas telpā ieradušies apsardzes darbinieki, kuri lūguši atstāt telpas viesnīcas viesiem, kuriem tikusi nodrošināta palikšana apkārtesošajās viesnīcās, kā arī lielākajai daļai darbinieku, liecina LETA rīcībā esošā informācija.

nra.lv

Skudra norāda, ka šīs darbības veiktas "966 Freecom" interesēs, lai, atbilstoši Rīgas apgabaltiesas 12.jūnija lēmumam, no "966 Freecom" īpašumā esošajām telpām izliktu SIA "Garden Palace".

Turpinājumu lasi nākamajā lapā