Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Arī premjera lidmašīnas reiss novirzīts uz Viļņu

© F64

Arī Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reiss no Vīnes, ar kuru Latvijā bija jāatgriežas Ministru prezidentam Mārim Kučinskim, novirzīts uz Viļņas lidostu, aģentūrai LETA pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Premjers šodien lidoja no Bratislavas, kur nedēļas nogalē piedalījās Eiropas Savienības (ES) līderu samitā, uz Vīni, lai vēlāk lidotu uz Rīgu. Taču saistībā ar nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnas ārkārtas nosēšanās un tam sekojošu skrejceļa slēgšanu lidostā "Rīga" premjera reiss tika novirzīts uz Viļņu.

Vaivars informēja, ka šovakar lidmašīna, ar kuru lidojis premjers, neilgi pirms plkst.18 nolaidusies Rīgā.

Jau vēstīts, ka "Rīga" skrejceļš būs slēgts līdz plkst.15.30.

Tāpat vēstīts, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" šodien nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reiss tika sagaidīts paaugstinātas drošības režīmā. Kā redzams no aculiecinieku foto, lidmašīna nolaidās ar neizlaistu priekšējo šasiju.

"airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūru LETA informēja, ka šodien tehnisku iemeslu dēļ, reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

"Saskaņā ar sākotnējo informāciju pēc izlidošanas no Rīgas tika konstatēta priekšējās šasijas problēma, un "airBaltic" lidojuma apkalpe pieņēma lēmumu atgriezties Rīgas lidostā un, stingri ievērojot standarta procedūras un instrukcijas, veikt nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos," teica Vanags.

Pēc sākotnējās informācijas lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi.

Tāpat vēstīts, ka no starptautiskās lidostas "Rīga" šodien atcelti un novirzīti vairāki reisi. Gan izlidojušie reisos, gan ienākošie reisi plānoti ar lielu kavēšanos.