Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Pensionārs, nespējot samaksāt īri, nodzīvo lidostā deviņus mēnešus

© Pixabay.com

Kāds vecāka gadagājuma itālietis, kurš deviņus mēnešus dzīvoja Boloņas lidostā, beidzot saņēmis pagaidu mājokli, raksta "Euronews".

83 gadus vecais Arnaldo bija spiests pārcelties uz lidostu, jo vairs nespēja samaksāt sava dzīvokļa īri.

Itālijas septītās lielākās Boloņas Markoni lidostas darbinieki pensionāram praktiski kļuva par ģimeni, nodrošinot viņu ar guļammaisu, kafiju un pārtiku.

Lidostas avīžu kiosks Arnaldo katru dienu nodrošināja ar bezmaksas svaigāko laikrakstu.

Arnaldo liktenis atgādina Toma Henksa varoņa nelaimes no slavenās filmas “Termināls”. Tomēr ir būtiska atšķirība: pensionārs Boloņas lidostā bija iestrēdzis nabadzības, nevis birokrātijas dēļ.

Arnaldo, kura dzimtene ir Sicīlija, tagad dzīvo Bastīlijā, Modenas provincē. Pagājušajā vasarā viņš nespēja samaksāt īri un iztika tikai no pensijas. Neskatoties uz vietējo sociālo dienestu palīdzību, Arnaldo pārcēlās uz dzīvi Markoni lidostā Boloņā.

Viņš ilgu laiku gulēja uz ielas, darbiniekiem stāstot, ka "nevēlas traucēt" viņus darbā, taču, iestājoties ziemai, Arnaldo nācās pārcelties uz lidostas reģistrācijas zonu.

Tur viņu sagaidīja negaidīti sirsnīgi: darbinieki sāka viņam regulāri pirkt kafiju un pārtiku, kā arī nodrošināja viņam guļammaisu. Tikai pēc deviņiem mēnešiem Boloņas pašvaldība iejaucās situācijā.

Amatpersonas tagad cenšas atrast Arnaldo pastāvīgu mājokli. Pa to laiku pensionārs uz laiku tiks izmitināts viesnīcā.