Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Apkaimju aktīvisti pieteikuši daudz projektu

© F64

Rīgas domes izsludinātajam apkaimju projektu konkursam pieteikti 22 projekti. «Vairāk, nekā gaidījām,» saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Ilona Stalidzāne. Šāds konkurss Rīgas apkaimju iedzīvotāju aktivitātes un līdzdalības veicināšanai notiek pirmo reizi.

Projektus izvērtēs divu nedēļu laikā, tad būs zināms, vai visi atbilst konkursa nosacījumiem un cik daudz iesniegto projektu būs iespējams atbalstīt plānotā finansējuma ietvaros. Šī konkursa ietvaros paredzēts finansējums līdz 2500 eiro viena projekta realizācijai, bet kopējais finansējums ir 20 000 eiro. Šogad plānots konkursu izsludināt vēl vienu reizi - oktobrī, bet turpmāk tas notiks četras reizes gadā - janvārī, aprīlī, jūlijā un oktobrī. Jūlijā izsludinātā konkursa finansējuma ieguvējiem projekti būs jāīsteno šogad - no 29. augusta līdz 30. novembrim.

I. Stalidzāne norāda, ka pirmie kucēni jeb apkaimju iedzīvotāju interese apliecina - veidojas organizācijas ar mērķi darboties savā apkaimē un uzlabot dzīves un vides apstākļus tieši tur. Neatkarīgā jau informēja, ka Rīgas dome iecerējusi regulāri atbalstīt iedzīvotājus, kuri labiekārto savus pagalmus, ierīko piemājas košumdārziņus, rīko sporta spēles un veido apkaimes tradīcijas, kā arī citādi veicina piederības izjūtu noteiktai apkaimei. Domes noteiktie kritēriji ir samērā plaši, tomēr reglamentējoši. I. Stalidzāne piebilst, ka līdzšinējā citu konkursu pieredze liecina - iedzīvotāji izstrādā ļoti interesantus projektus, diemžēl ne vienmēr izvērtē to atbilstību konkrētajam konkursam.

Šī konkursa ietvaros uz finansējumu līdz 2500 eiro viena projekta realizācijai var pretendēt jebkura Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona - biedrība, nodibinājums, komersants, kā arī Rīgas pašvaldības iestāde, kas savu darbību veic galvaspilsētā un vēlas uzlabot Rīgā dzīvojošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Pretendentam projekta īstenošanai jānodrošina finanšu līdzekļu līdzfinansējums ne mazāk kā piecu procentu apmērā no kopējām projekta izmaksām.