Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aicina pieteikties Pagalmu sakopšanas kustībā

Nodibinājums „Rīga 2014” kopā ar „Lielās Talkas Pagalmu Sakopšanas kustību” aicina Rīgas iedzīvotājus piedalīties Lielās Talkas Pagalmu konkursā, kas tiek rīkots, lai sakārtotu un padarītu Rīgas pagalmus par vienu no skaistākajām un harmoniskākajām atpūtas vietām visām paaudzēm gan 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, gan arī tālākā nākotnē.

Konkursā tiks izvēlēti četri pagalmi, kuros jau šogad varēs sākt izstrādāt pārvērtību projektu kopā ar profesionāliem ainavu arhitektiem, vides dizaineriem, dārzniekiem, kā arī topošajiem arhitektiem no vairākām Latvijas augstskolām. Turklāt šogad organizatori katram nodrošina iespēju bez maksas aicināt talkā arī ainavu arhitektu (var pieteikties pa tālruni 29277448 vai 29166456), lai jau konkursa pieteikuma izstrādes laikā varētu iegūt vērtīgus padomus pagalma vides uzlabošanai.

Pieteikumi konkursam jāiesniedz līdz 10. oktobrim, rakstot uz e-pastu: pagalmi@talkas.lv vai sūtot pieteikumu pa pastu”: Biedrībai „Pēdas.LV” (Mazā pils iela 1, Rīga, LV-1050. Kontakttālrunis: 29123464, Anete Lesīte, „Lielās Talkas Pagalmu Sakopšanas kustības” vadītāja). Plašāka informācija par Lielās Talkas Pagalmu konkursu un pieteikuma anketa konkursam ir atrodama interneta vietnē: www.talkas.lv , kā arī kultūras portālā: www.riga2014.org

Savukārt sestdien, 14. septembrī, plkst. 17.30. Pagalmu pārvērtību dienā, ikviens interesents ir aicināts uz kultūras vasarnīcu „Esplanāde 2014”, kur tiks stāstīts, rādīts un diskutēts par pagalmu labiekārtošanas jautājumiem. Galvenais diskusijas akcents būs Lielās Talkas Pagalmu Konkurss, kura laikā tiks demonstrētas arī videoversijas par trīs šī gada pagalmiem pirms un pēc talkas.