Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šokējošs un biedējošs atradums uziets kādā Rīgas dzīvoklī

© F64

Pašvaldībai piederošā dzīvoklī uzņēmuma “Rīgas namu pārvaldnieks” apsaimniekotā namā Raņķa dambī 7 atrastas mumificējušās cilvēka mirstīgās atliekas. Pastāv aizdomas, ka tās dzīvoklī atradušās 5 – 6 gadus.

“Rīgas namu pārvaldnieks” jau 2013.gadā vērsies tiesā pret dzīvoklī deklarēto personu  par parādu piedziņu, bet tiesas lēmums joprojām nav pieņemts.  Pašlaik parāda summa jau pārsniedz 6000 eiro.  Apsaimniekotājs norāda, ka tam nav tiesību  patvaļīgi iekļūt dzīvoklī bez atbilstošas sankcijas. Dzīvoklī deklarētā persona bijusi darbaspējīgā vecumā,  un  varētu  pieņemt, ka tā izbraukusi ārpus  valsts, piemēram, darba meklējumos. 

Šā gada sākumā dzīvokli uzlauzuši zagļi, tad arī, apsekojot dzīvokli, konstatēts, ka tajā atrodas cilvēka mirstīgās atliekas, kuras atpazīt vairs nav iespējams. Pašlaik uzsākts kriminālprocess, lai konstatētu mirušā personību un nāves apstākļus.

Mājokļu un vides departaments norāda, ka šajā situācijā tiks meklēts risinājums parāda apmaksai  no pašvaldības līdzekļiem, un pārēj