Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ļaudis ironizē par budžetu, Junkeru un bēgļiem

© facebook

Pēc šodien notikušās Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera runas, kuras laikā viņš ierosinājis ES dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 bēgļu, Latvijas iedzīvotāji par savu pienākumu uzskatījuši masveidā paust savu viedokli sociālajos tīklos.

Prioritāte bijusi Ž.K. Junkera runas un piedāvājuma kritizēšana. Daudzi sašutuši par EK prezidenta ideju uzņemt lielo skaitu bēgļu, kā arī nepiekrituši Ž.K. Junkera apgalvojumam, ka „Eiropai jābūt solidārai un vienotai”.

Twitter lietotāji atklājuši – nav sajūtas, ka Latvija būtu iepriekš baudījusi ES solidaritāti, tādēļ šobrīd nejūtot nepieciešamību solidarizēties. Tāpat tika uzsvērts: Latvijas iekšpolitikā šobrīd ir pietiekami daudz problēmu, kurām vajadzētu tikt atrisinātām. Protams, jāpiezīmē, ka šajā jautājumā viedokļi dalās un pārstāvēts arī viedoklis, ka bēgļu uzņemšana ir neizbēgama un būtu pozitīvi vērtējama.

Šajā sakarā jāpiebilst, ka sociālajā tīklā facebook klejo un lielu popularitāti gūst Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas attēls, kurā premjere izsmieta par nepopulāro budžeta plānu un bēgļu uzņemšanas atbalstīšanu. Gan konkrētajā attēlā, gan sociālajos tīklos tiek pausts viedoklis, ka L. Straujumas kundze Latvijas bērnu un ģimeņu vietā izvēlējusies bēgļus.

„Neatkarīgā” jau ziņoja, ka Laimdotas Straujumas valdība glābj valsts 2016. gada budžetu, atņemot iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaidi ģimenēm, ja sieviete pārtrauc darbu uz bērna dzemdēšanas un kopšanas laiku. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaižu atcelšanai jādod valsts 2016. gada budžetam 25 miljoni eiro. Praktiski tas nozīmē pilnīgu atlaižu atcelšanu par apgādājamiem pieaugušajiem un vēl kaut ko vairāk.