Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tērvetes dabas parkā nepieciešams novākt līdz 4000 koku, ziņo LVM

© f64.lv, Gints Ivuškāns

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) dabas parks Tērvetē pēc laika atkal tiks atvērts apmeklētājiem, trešdien intervijā Latvijas Radio pauda LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

"Tas nebūs šajā nedēļas nogalē. Varbūt pāris nedēļas paies kamēr kokus novāks, bet parka apmeklētāji varēs atgriezties," sacīja Kotovičs.

Viņš piebilda, ka situācija dabas parkā nav tik slikta, kā sākotnēji šķita. "Dabas parks Tērvetē atgūsies no šīs vētras," pauda LVM pārstāvis.

Tostarp viņš informēja, ka dabas parkā būs nepieciešams novākt kopumā apmēram 3000-4000 koku, un dokumenti attiecīgo darbību veikšanai ir jau iesniegti Valsts meža dienestam (VMD).

Tāpat, runājot par dabas parka infrastruktūru, Kotovičs norādīja, ka ar ceļiem dabas parkā viss ir kārtībā, tostarp tie pamatā ir jau attīrīti no kritušajiem kokiem. Vienlaikus Informācijas centram ir neliels jumta bojājums, kā arī neliels bojājums ir koka tiltam, tikmēr rūķu pilsētiņas ir samērā labā kārtībā.

Tajā pašā laikā LVM pārstāvis norādīja, ka lielākie postījumi ir nodarīti Tarzāna taka,i un līdzšinējā vietā tā vairs nevarēs darboties. "Būs jādomā par potenciālu pārcelšanu uz citu vietu vai par kādu citu risinājumu," teica Kotovičs.

Jau rakstīts, ka negaisa laikā dabas parku pirmdien, 7.augustā, sapostīja spēcīgais vējš, sagāžot kokus, bojājot infrastruktūru, tostarp mazos rūķu namiņus, koka skulptūras. Visi cilvēki, tostarp darbinieki, kuri atradās parka teritorijā, veiksmīgi no tā izkļuva un cietušo neebija.

Informācija mājaslapā "mammadaba.lv" liecina, ka LVM dabas parka Tērvetē aizsākumi meklējami 1958.gadā, kad tagadējā Saules noskaņu parkā izveidoja pirmās pastaigu takas. Pašlaik dabas parks aptver vairāk nekā 1200 hektāru platību, no kuras trešo daļu aizņem "Pasaku pasaule".