Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VUGD skaidro, kādēļ kļūdaini nostrādā ugunsaizsardzības sistēmas

© nra.lv

3.lapa

Ko darīt, ja dzirdat trauksmes signālu?

Ņemot vērā, ka ik diennakti VUGD reģistrē gadījumus, kad kļūdaini nostrādā automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, VUGD aicina iedzīvotājus neatstāt bez ievērības atskanošo trauksmes signālu par ugunsgrēka izcelšanos un savu iespēju robežās pārliecināties par iespējamo apdraudējumu, kā arī ar mājokļa iemītniekiem pārrunāt rīcību ugunsgrēka gadījumā.

Esiet atbildīgi par savu un līdzcilvēku drošību un uzturiet brīvus evakuācijas ceļus, neaizšķērsojiet evakuācijas izejas ar priekšmetiem un materiāliem, kā arī neaprīkojiet evakuācijas izejas vai izejas uz kāpņu telpām ar slēdzenēm, kas ierobežo to atvēršanu no telpas iekšpuses. Savukārt konstatējot aizdegšanos vai citu apdraudēju, nekavējoties ir jāevakuējas no dzīvojamās mājas, atceroties, ka ugunsgrēka gadījumā aizliegts izmantot liftu.

VUGD atgādina, ka ja izcēlies ugunsgrēks vai radies cits apdraudējums un nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!